Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás diós-mandulás kuglóf

Diétás diós-mandulás kuglóf
Diétás diós-mandulás kuglóf
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Összesen: 1972 kcal / 87,5 g fehérje / 212,5 g CH / 90 g zsír, 1 szelet: 197 kcal, 8,75 g fehérje, 21,3 g CH, 9 g zsír.

Fél szelet is elég a családnak... nem úgy nekem :) Aki cukor helyett édesítőt használ, annál a CH 162 g, egy szeletben 16 g.

A következő okokból diétás ez a recept:

1. teljes kiőrlésű tönkölylisztet tartalmaz

2. kevés cukrot tartalmaz, ami akár édesítővel is helyettesíthető. Sajnos elfogyott a mézem és édesanyám nem tart mást, csak kristálycukrot, ezért beáldoztam az egyik banánomat, hogy legalább 30 g cukor így gyümölcscukor formájában jöjjön!

3. egy szelet annyi szénhidrátot tartalmaz, amit a 160 g-os diétában tízóraira vagy uzsonnára fogyaszthatunk, tehát kb. 20 g-ot.

4. egy picike fehérliszt elfér ott, ki tudja, milyen lenne az eredmény amúgy... ennyi kell azért, hogy élvezhető legyen és ne fűrészpor, de talán mégis lehet csak teljes kiőrlésűvel a következők miatt:

Elég nedves lett, legközelebb lehet spórolni kicsit az olajon! És ezzel együtt a zsírokon is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztekhez hozzákeverjük a sütőport.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukrokkal (jobb a nyírfacukor, de épp nem volt...) és 3 pötty édesítővel habosra verjük, hozzákeverjük a sovány túrót (sűrű), a joghurtot, a villával szétnyomott banánt, a habverővel tovább verjük, hogy krémes legyen. Ehhez jöhet a darált dió és mandula, utóbbiban legyen 2 keserű mandula az aromáért, vagy pedig pár csepp mandula aroma. (Nálam az előbbi volt.)
  3. Hozzákeverjük a lisztet, majd az olajat.
  4. Végül felverjük a tojások habját és belekeverjük.
  5. Az enyhén folyós masszát a szilikon formába töltjük és 200 fokon előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 fokra, és még 50 percig sütjük (szilikon forma hiányában ne felejtsük el kivajazni, kilisztezni a formát).

 

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 359
elküldve: 8
receptkönyvben: 185
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelocska

Mióta szakács: 2012.06.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, újév, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás kuglóf, diétás kuglóf, kuglóf

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

487
sovány túró 250 g
joghurt 2 ek
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 130 g
finomliszt 20 g
sütőpor 0.5 csomag
banán 1 közepes db
mandula 35 g
keserűmandula aroma 10 ml
dió 50 g
tojás 2 db
cukor 50 g
édesítőszer 3 db
olívaolaj 0.3 dl