Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti burgonyás koszorú

Húsvéti burgonyás koszorú
Húsvéti burgonyás koszorú
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lekvárral megkenve nagyon finom:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, és összetörjük egy tálban.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, margarinnal és a citrom reszelt héjával. A fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojásos masszához adjuk az áttört burgonyát, a felvert habot, a tejfölt és a diót. Végül hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd egészet összedolgozzuk.
  4. A kuglófformát kikenjük margarinnal, megszórjuk liszttel és a masszát belesimítjuk.
  5. 180 fokon 40 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, kivesszük a formából.
  6. A csokoládét felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a koszorút, és tojáscukorkákkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 004
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf burgonyás tésztából, csokimázas kuglóf, húsvéti kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-04-01 02:55

Szia Csilla! Szeretem a krumplis edessegeket, igy ez a recept is megtetszett. Ket kerdesem lenne: 1. Jol ertem, hogy a liszt mennyisege 25 dkg, (ugy irod, hogy a formahoz)? 2. Milyen atmeroju a kuglofformad?
Elore is koszonom, Veronika:)

863
burgonya 25 dkg
tojás 2 db
porcukor 15 dkg
margarin 6 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
tejföl 5 dkg
dió 6 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
étcsokoládé 10 dkg
színes cukorka 1 ek