Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós habroló édes ricottás habbal

Diós habroló édes ricottás habbal
Diós habroló édes ricottás habbal
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szicíliai recept ihlette ezt a finom és mutatós desszertet.
 
Az alufólia papírrúdjára is lehet tekerni a rolókat, vagy partvisnyél vastagságú farudakra, mindkettőt alufóliába tekerve. Ha az ember gyakori készítésre akar berendezkedni, akkor érdemes egy vadiúj fa partvisnyelet akkora darabokra felvágatni, amekkorák a tepsinkben elférnek.
 
Ebből az adagból 18-20 roló lesz.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Intenzív rumos íze miatt tea, kakaó-, meggy- vagy diólikőr, de leginkább narancslikőr illik hozzá legjobban.
Grand Marnier vagy Coientrau.


Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:
 

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a darált diót, a cukrot, a citromhéjat, a sót és a kakaót, összekeverjük.
  3. Krátert képezünk, beleütjük a tojássárgákat.
  4. Tejföllel kemény tésztává gyúrjuk.
  5. 3 mm vastagra nyújtjuk, 10 x 10 cm-es négyszögekre vágjuk.
  6. A négyszögeket (kettőt-hármat egyszerre) átlósan alufóliába tekert farúdra göngyöljük, sarkait összenyomjuk.
  7. A rudakat a tésztával tepsibe rakjuk, forró sütőben, gyorsan sütjük.
  8. A sütőből kivéve még melegen, óvatosan letoljuk a rolókat a rudakról.
  9. Kihűlés után habzsákból nyomjuk a habot a rolókba.
  10. Egy óra pihentetés alatt "összegyöngül".
  11. Apróra vágott narancshéjjal díszítjük, csokoládét reszelünk rá.
 
Töltelék elkészítése:
 
  1. A ricottát a cukorral elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a rumot.
  3. A habtejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verjük.
  4. Könnyedén a cukros sajthoz keverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 588
elküldve: 3
receptkönyvben: 176
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
kalória: magas
mikor: uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ricottás habroló dióval

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nettunderke
nettunderke Thu, 2013-02-28 18:52

Ez nagyon szep; de egyenlore nem tudom mivel helyettesitem a ricottat, mi felenk meg nem talalkoztam vele. De remelem hamarossan sor kerul ra.

catalinca
catalinca Sat, 2011-07-30 18:46

Ugye, a cannollo ihlette a receptet? Abban a krém is kissé citromos ízű. Mindenesetre ezt is kipróbálom.

szimlne
Szimlne / szimlne Mon, 2009-02-09 15:02

A diós habroló elkészítése nagyon kiváncsivá tett.Ma belevágtam,sikerült,mivel nem volt ricottám ,csak Philadelfia krémsajtom így azzal készítettem.Legközelebb sósan is megycsinálom.

Zsu

660
dió 20 dkg
finomliszt 20 dkg
vaj 6 dkg
tojássárgája 4 db
cukor 15 dkg
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tejföl 2 ek
ricotta 30 dkg
cukor 12 dkg
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
rum 1 ek
étcsokoládé 2 dkg
narancshéj 0.5 narancsból nyert