r
Nosalty Logó

Diós habroló édes ricottás habbal

Harmathy Ildikó
Diós habroló édes ricottás habbal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

653
Kalória
12.1g
Fehérje
64.1g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
65.5g
Víz
180.8g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
37.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    325.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1826 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1784 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 5218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a darált diót, a cukrot, a citromhéjat, a sót és a kakaót, összekeverjük.
  4. Krátert képezünk, beleütjük a tojássárgákat.
  5. Tejföllel kemény tésztává gyúrjuk.
  6. 3 mm vastagra nyújtjuk, 10 x 10 cm-es négyszögekre vágjuk.
  7. A négyszögeket (kettőt-hármat egyszerre) átlósan alufóliába tekert farúdra göngyöljük, sarkait összenyomjuk.
  8. A rudakat a tésztával tepsibe rakjuk, forró sütőben, gyorsan sütjük.
  9. A sütőből kivéve még melegen, óvatosan letoljuk a rolókat a rudakról.
  10. Kihűlés után habzsákból nyomjuk a habot a rolókba.
  11. Egy óra pihentetés alatt "összegyöngül".
  12. Apróra vágott narancshéjjal díszítjük, csokoládét reszelünk rá.
  13. Töltelék elkészítése:
  14. A ricottát a cukorral elkeverjük.
  15. Hozzáadjuk a rumot.
  16. A habtejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verjük.
  17. Könnyedén a cukros sajthoz keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p

Szicíliai recept ihlette ezt a finom és mutatós desszertet.   Az alufólia papírrúdjára is lehet tekerni a rolókat, vagy partvisnyél vastagságú farudakra, mindkettőt alufóliába tekerve. Ha az ember gyakori készítésre akar berendezkedni, akkor érdemes egy vadiúj fa partvisnyelet akkora darabokra felvágatni, amekkorák a tepsinkben elférnek.   Ebből az adagból 18-20 roló lesz.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek