r
Nosalty Logó

Berényi töltött zsemle - Túróval töltött zsemle 3.

Éva-Anyóca
Berényi töltött zsemle - Túróval töltött zsemle 3.
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

932
Kalória
43.1g
Fehérje
130.9g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
196.3g
Víz
135g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
34.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 932 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3728 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3026.4 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    258 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    196.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 932 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12105.8 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    2003 mg
  • Vas
    1033 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    4825 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    49 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    523.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    785.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    129 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 3728 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.6 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, az alsó 2/3 részéből a belsejét kiszedjük, egy másik recepthez még jó lesz.
  2. Tálba tesszük a túrót, áttörjük villával, hozzáadunk 2 csipet sót, a vaníliás cukrot, cukrot, a szétválasztott tojások sárgáját, jól átkeverjük.
  3. Géppel kemény habbá verjük a fehérjét egy csipet sóval. Óvatosan a túrókrémhez forgatjuk.
  4. Minden zsemle aljába teszünk túrót, rátesszük a zsemle tetejét, és tepsibe tesszük. A zsemlék tetejét megkenjük cukros tejjel.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük. Ha kezd illata lenni, és pirulni a teteje, kész.
  6. Kivesszük, és még egyszer megkenjük cukros tejjel. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Gyors, és túrós ételre gondoltam a mai nap, de nem tésztára. Ilyen töltött zsemlét már régen csináltam, még a nyár elején, felturbózva eperrel, úgyhogy most már itt volt az ideje készíteni. Sikerem volt.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...