Omlós gesztenyés sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
67g finomliszt243 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
29g tejföl58 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
13 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
784
Kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g gesztenyemassza537 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4694
Kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
31.5g finomliszt115 kcal
-
23.6g vaj169 kcal
-
13.8g tejföl27 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
23.6g gesztenyemassza42 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
Összesen
368
Kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
784
Kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 288.7 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1534.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 459.8 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 265.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 2302 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 518 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
4694
Kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
368
Kcal
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
175 g tejföl
-
2 ek porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
30 dkg gesztenyemassza
Elkészítés
- Azzal kezdem, hogy a tésztába tojás nem kell. A margarint mélyhűtőbe lefagyasztjuk a tészta elkészítése előtt.
- A lisztet a száraz hozzávalókkal összekeverjük, a fagyott margarint sajtreszelőn lereszeljük, és kézzel gyorsan összedolgozzuk.
- Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy az összes hozzávaló egybeálljon. Gyors mozdulatokkal dolgozunk.
- Téglalappá pofozgatjuk a tésztát, és hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Egy éjszakát, sőt egy-két napot is simán kibír a tészta.
- Kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pohár szájával köröket szaggatunk belőle. A körök felét megkenjük tojással, és kávéskanállal apró gesztenye halmokat teszünk a tészta közepére.
- Egymásra hajtjuk a széleket, és vajazott tepsibe tesszük a sütiket.
- Tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5424
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
Ez a tészta egy alaptészta, amit tetszőleges töltelékekkel használhatunk fel. Dió, mák, szilvalekvár illik a legjobban bele. Több nap után is ugyanolyan omlós marad.
Hozzászólások
Gyönyör?ségesen mosolygó finomság, köszönöm, most szívesen ennék bel?le, a gesztenye, ezerrel jöhet bármikor, bármilyen formában..:-D Mentés.:-) Szép hétvégét! Éva-Anyóca
Az ízesített gesztenyemassza mit takar? Mivel ízesíted?
Szia! A gyárilag ízesített, fagyasztott gesztnyemasszára gondoltam.
Nagyon szépek! :)
Szia! Ma megsütöttem, nagyon finom lett! Nekünk kicsit tömör volt a gesztenye massza, így utólag vaníliás porcukorban meghempergettem. Köszi! :)
Érdemes a gesztenyemasszát egy kis tejszínnel lazítani, úgy jobb az állaga, nem szárad ki a sütés során - persze ez gesztenyemassza-függ? is.
Ezt lehet készen kapott leveles vajas tésztával is! hamarabb megy!
Igen, de vajon tudod, hogy abban mi minden van..? Gyorsan el lehet ezt is készíteni, pl. aprítógépben, konyhai robotgépben (food processorban): csak bele dobálsz mindent, morzsásítod, majd a végén a nedves összetev?/ke/t hozzáadva pillanatok alatt összeáll a tészta - és ebben aztán a világon semmilyen mesterséges adalék nincs, azt legalább biztosan tudod... és állítom, sokkal finomabb, mint a gyári leveles, érdemes esélyt adni neki, többé nem vesz az ember készen tésztát. :)
Végtelenül egyszer? és nagyszer? recept, régóta készítem, mert emellé gyors és finom is; ami nekem új, az a tejföllel lazított tészta ötlete, mert eddig én ezt az ún. pâte sablée-vel készítettem, de most kipróbáltam ezt, és mondhatom, nagyon bejött! Köszi a tippet. :)