Nosalty Logó

Omlós gesztenyés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós gesztenyés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 784 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4694 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 368 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 784 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    288.7 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 4694 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Azzal kezdem, hogy a tésztába tojás nem kell. A margarint mélyhűtőbe lefagyasztjuk a tészta elkészítése előtt.
  2. A lisztet a száraz hozzávalókkal összekeverjük, a fagyott margarint sajtreszelőn lereszeljük, és kézzel gyorsan összedolgozzuk.
  3. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy az összes hozzávaló egybeálljon. Gyors mozdulatokkal dolgozunk.
  4. Téglalappá pofozgatjuk a tésztát, és hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Egy éjszakát, sőt egy-két napot is simán kibír a tészta.
  5. Kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pohár szájával köröket szaggatunk belőle. A körök felét megkenjük tojással, és kávéskanállal apró gesztenye halmokat teszünk a tészta közepére.
  6. Egymásra hajtjuk a széleket, és vajazott tepsibe tesszük a sütiket.
  7. Tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5424
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Ez a tészta egy alaptészta, amit tetszőleges töltelékekkel használhatunk fel. Dió, mák, szilvalekvár illik a legjobban bele. Több nap után is ugyanolyan omlós marad.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Gyönyör?ségesen mosolygó finomság, köszönöm, most szívesen ennék bel?le, a gesztenye, ezerrel jöhet bármikor, bármilyen formában..:-D Mentés.:-) Szép hétvégét! Éva-Anyóca

jandi74

Az ízesített gesztenyemassza mit takar? Mivel ízesíted?

Törölt felhasználó

Szia! A gyárilag ízesített, fagyasztott gesztnyemasszára gondoltam.

Fahéj

Nagyon szépek! :)

Vica09

Szia! Ma megsütöttem, nagyon finom lett! Nekünk kicsit tömör volt a gesztenye massza, így utólag vaníliás porcukorban meghempergettem. Köszi! :)

Törölt felhasználó

Érdemes a gesztenyemasszát egy kis tejszínnel lazítani, úgy jobb az állaga, nem szárad ki a sütés során - persze ez gesztenyemassza-függ? is.

Érsek Éva

Ezt lehet készen kapott leveles vajas tésztával is! hamarabb megy!

Törölt felhasználó

Igen, de vajon tudod, hogy abban mi minden van..? Gyorsan el lehet ezt is készíteni, pl. aprítógépben, konyhai robotgépben (food processorban): csak bele dobálsz mindent, morzsásítod, majd a végén a nedves összetev?/ke/t hozzáadva pillanatok alatt összeáll a tészta - és ebben aztán a világon semmilyen mesterséges adalék nincs, azt legalább biztosan tudod... és állítom, sokkal finomabb, mint a gyári leveles, érdemes esélyt adni neki, többé nem vesz az ember készen tésztát. :)

Törölt felhasználó

Végtelenül egyszer? és nagyszer? recept, régóta készítem, mert emellé gyors és finom is; ami nekem új, az a tejföllel lazított tészta ötlete, mert eddig én ezt az ún. pâte sablée-vel készítettem, de most kipróbáltam ezt, és mondhatom, nagyon bejött! Köszi a tippet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.