r
Nosalty Logó

Nagyon-nagyon diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagyon-nagyon diós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 667 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 8020 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 332 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 667 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    492.7 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    2158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7092.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    696 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    1365 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.7 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2411 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    1495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 8020 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 332 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk és egy sütőpapírral bélelt tortaformában készre sütjük. (Az első 20 percben nem tanácsos a sütőajtót kinyitni. Nekem kb. 30-35 percet vett igénybe a sütés, de ez sütőfüggő is, kinek mennyi idő alatt sül készre.) Kihűtjük, félretesszük. Hatalmas piskótánk születik, ne ijedjünk meg!
  2. A krémhez a lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük, közben sűrűn kevergetjük. Még jobb, ha hideg vízbe állítjuk és úgy kevergetjük.
  3. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajjal habosra kevert porcukrot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az illatosra pirított diót és a rumot. Természetesen, ha gyerekek is esznek belőle, ezt rumaromával helyettesíthetjük.
  4. A kihűlt, pihentetett piskótát háromfelé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Az oldalára és a tetejére is hagyjunk a krémből.
  5. Végül fél gerezd diószemekkel vagy csokiforgáccsal díszítjük. Tanácsos mindenképpen egy nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek szépen összeérjenek. Másnap lehet fogyasztani ezt a csodás tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm-es
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 45715
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

Mindenféle ünnepi esemény kiváló kiegészítője, ínyenceknek, dióimádóknak nagyon ajánlom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a tortát a Macikonyhánál találtam még hónapokkal ezelőtt és a férjem születésnapjára sütöttem meg, kifejezetten az ünnepelt kívánságára. Mit mondjak, sehova nem vittünk kóstolót belőle és másnap estére elfogyott ez a nem éppen mindennapi méretekkel büszkélkedő torta. Aki elkészíti, nem bánja meg, azt garantálom! 

Hozzászólások

saxo

 Hú de megkívántam most egy kis diótortát. :-) Hasonlóan szoktam én is csinálni. Imádom. :-)

Törölt felhasználó

Kedves Zsuska! Kipróbáltam a receptet. Abszolút siker volt. Köszönet a finom receptért. Ancsusza

Törölt felhasználó

Kedves ancsusza!Nagyon szívesen!Örülök, hogy nektek is ízlett a torta.Kellemes ünnepeket!Zsu

Törölt felhasználó

Kedves Zsuska! Elkészítettem a tortát.Sikere volt!Köszi a receptet! kati

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!Nálunk is nagy siker volt!Üdv!Zsu

Hajnalzsu

Nagyon finom, nem bírtunk 1 napot várni:) A piskótám sajna nem lett olyan magas, hogy 3 felé tudjam vágni, így egy picit sok lett a krém. Igaz még sosem sütöttem piskótát "a szokásos módon" nekem semmit sem jelentett :( Köszönöm a receptet!

szilvi1004

Kedves Zsuska! Elkészítettem a tortát nagyon finom lett.Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!Örülök, hogy nálatok is bejött!Üdv!Zsu

Törölt felhasználó

Piszok finom ennek a tortának a krémje. Mmmmm...

MOZSUZSI

Kedves Zsuska! Diós tortát szerettem volna sütni a férjem szülinapjára, igy találtam rá a receptedre. Elkészült a torta, és nagyon szép lett. A krém nagyon izletes. Ma van az "egy nappal korábban készitjük" nap, tehát csak holnap kóstoljuk, de minden jel szerint nagyon sikeres lesz. Köszönöm szépen, hogy beküldted. Üdvözlettel Zsuzsi

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsi!Nagyon örülök, hogy nálatok is "bejött" a torta.Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá, és Boldog születésnapot a párodnak!Üdv!Zsu

hajnalkag

Nagyon finom lehet igy is de az én receptem szerint a tejbe belefözöm a diót.

Cheryben

Eloszor ket evvel ezelott keszitettem el ezt a tortat a fiaim elso szulinapjara. Nagyon nagy sikere volt, azota meg mar szamtalanszor megcsinaltam kulombozo alkalmakra. A csalad legnagyobb kedvence. Koszonom a receptet! Imadjuk :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! A múlt héten készítettem el a recept szerint, és olyan kapós lett hogy én alig tudtam megkóstolni! Nem bonyolult, és nem kellenek hozzá extra alapanyagok, nagyon jó recept az ízér?l nem is beszélve, egyszer?en fantasztikus.... :)

anette01

Ha rumaromával helyettesítem a rumot, akkor azt milyen arányban kell? Esetleg a hiányzó folyadékmennyiséget is valamivel ki kell küszöbölni?

anette01

Életem els? diótortája, pedig nem vagyok csitri. Isteni lett, gyönyör? lett, fantasztikus íz?! Imádja a család, karácsony el?tt is megcsinálom! Köszönöm a tökéletes receptet!

Törölt felhasználó

Kedves anette01! Köszönöm kedves szavaid és örülök, hogy ízlett a torta nektek is.Ne haragudj, hogy nem tudtam tegnap feltett kérdésedre válaszolni, de akkor ezek szerint ügyesen megoldottad.Egyébként ha nincs itthon rum, én is szoktam rumaromával helyettesíteni. Egy kevés elég, és nem változtat a krém állagán egyáltalán.További jó sütögetést!Zsuzsa

anette01

Kedves Zsuska / buzsuka! Én is köszönöm válaszodat. Képzeld, már minden hétvégén ezt kell sütnöm... Szóval meglesz a gyakorlatom b?ven karácsonyig. Köszönöm a receptet :)

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ekkora siker nálatok ez a fincsi torta!Egyébként én is tervezem, hogy elkészítem karácsonyra, mi is nagyon szeretjük.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?