r
Nosalty Logó

Diós bejgli ahogy Cintia készíti

Petrőcz Cintia
Diós bejgli ahogy Cintia készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (4 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

796
Kalória
14g
Fehérje
75.7g
Szénhidrát
51.5g
Zsír
18.1g
Víz
108.5g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
35.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához (4 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 796 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához (4 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 9553 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához (4 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 796 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    617.5 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    279 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5872.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1033 mg
  • Foszfor
    2934 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    908.9 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1344 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 9553 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 439 kcal

Elkészítés

A tésztához (4 rúdhoz)

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket.
  2. Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet, és a tojássárgákat. Ebben az edényben keverjük simára az összetevőket.
  3. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejes keveréket, és gyúrjuk simára a tésztát.
  4. Ha simára elgyúrtuk a tésztát, 250 g-os darabokra osztjuk, gömbölyűre virgoljuk őket, majd fóliával letakarva 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni őket.
  5. Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Egy tálba kimérjük a diót, fahéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát. Lazán összekeverjük.
  6. Egy lábasban a tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, majd ezzel leforrázzuk a diós keveréket, és egy fakanállal teljesen egyneműre keverjük az így kapott tölteléket, majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
  7. Ha kihűltek a tészták, 21 X 28 cm-es téglalapokra nyújtjuk őket. A töltelékből mindegyik tésztalapunkra 250 g-ot kell kimérnünk és egyenletesen szétkennünk. A tészta két oldalát hajtsuk fel a töltelékre, és nyomkodjuk le.
  8. Ugyanezt a műveletet végezzük el a tészta hosszabbik oldalainak egyikén is, majd innen tekerjük fel a bejglit szép szorosan. Mikor feltekertük a bejgliket, szurkáljuk meg őket.
  9. Tegyük sütőlemezre, és kenjük le, vékonyan tojássárgájával a bejgliket. Ezután tegyük a bejgliket hűvös helyre száradni.
  10. Ha a tojássárgája megszáradt a bejgliken, most kenjük le őket vékonyan tojásfehérjével is. Most is tegyük a bejgliket hűvös helyre, és várjuk meg, míg teljesen megszáradnak.
  11. Ha megszáradt rajtuk a tojásfehérje, sütőbe tesszük. 15 percig sütjük őket 200 C-on, majd a 15 perc után vegyük vissza a sütőt 190 C-ra, és további 10 percig süssük.
  12. Ha kihűltek a bejglik, szeleteljük, és kínálhatjuk őket.

Recept infó

  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazi hungarikum. Bátran ajánlom mindenkinek. 

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...