Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós bejgli ahogy Cintia készíti

Diós bejgli ahogy Cintia készíti
Diós bejgli ahogy Cintia készíti
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi hungarikum. Bátran ajánlom mindenkinek. 

hozzávalók / 12 adag

A tésztához (4 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Karácsonykor nem maradhat el az ünnepi asztalról smiley

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket.
  2. Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet, és a tojássárgákat. Ebben az edényben keverjük simára az összetevőket.
  3. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejes keveréket, és gyúrjuk simára a tésztát.
  4. Ha simára elgyúrtuk a tésztát, 250 g-os darabokra osztjuk, gömbölyűre virgoljuk őket, majd fóliával letakarva 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni őket.
  5. Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Egy tálba kimérjük a diót, fahéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát. Lazán összekeverjük.
  6. Egy lábasban a tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, majd ezzel leforrázzuk a diós keveréket, és egy fakanállal teljesen egyneműre keverjük az így kapott tölteléket, majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
  7. Ha kihűltek a tészták, 21 X 28 cm-es téglalapokra nyújtjuk őket. A töltelékből mindegyik tésztalapunkra 250 g-ot kell kimérnünk és egyenletesen szétkennünk. A tészta két oldalát hajtsuk fel a töltelékre, és nyomkodjuk le.
  8. Ugyanezt a műveletet végezzük el a tészta hosszabbik oldalainak egyikén is, majd innen tekerjük fel a bejglit szép szorosan. Mikor feltekertük a bejgliket, szurkáljuk meg őket.
  9. Tegyük sütőlemezre, és kenjük le, vékonyan tojássárgájával a bejgliket. Ezután tegyük a bejgliket hűvös helyre száradni.
  10. Ha a tojássárgája megszáradt a bejgliken, most kenjük le őket vékonyan tojásfehérjével is. Most is tegyük a bejgliket hűvös helyre, és várjuk meg, míg teljesen megszáradnak.
  11. Ha megszáradt rajtuk a tojásfehérje, sütőbe tesszük. 15 percig sütjük őket 200 C-on, majd a 15 perc után vegyük vissza a sütőt 190 C-ra, és további 10 percig süssük.
  12. Ha kihűltek a bejglik, szeleteljük, és kínálhatjuk őket. 
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 219
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Petrőcz Cintia

Mióta szakács: 2011.05.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bejgli diótöltelékkel, diós beigli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brigike04
brigike04 / brigike04 Sat, 2012-12-22 23:33

nekem csak 439,5 g dióm van,és csak 14,9998 g-os a tojássárgájáim vannak,akkor még használhatom ezt a receptet?

wagnei
wagnei Sun, 2012-12-16 15:50

Na ettől a mennyiségi adatoktól mentsen meg az Isten!szerintem ez nem valós!

Szegedi Györgyné
Szegedi Györgyné Sun, 2012-04-22 17:45

Nem azért,mert nem lehet kiszámolni az mennyiségeket,de nagyon igazat adok az előttem szólónak!!!!!

neni
neni Mon, 2012-01-02 10:25

Az ilyen mennyiségi hozzávalóktól borsózik a hátam!!!

796
finomliszt 520 g
vaj 156 g
disznózsír 104 g
porcukor 52 g
2 csipet
élesztő 8 g
tojássárgája 3 db
tej 104 ml
dió 544 g
cukor 220 g
méz 50 g
fahéj 12 g
tej 162 ml
vaníliás cukor 2 csomag
mazsola 10 dkg
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 1 db