r
Nosalty Logó

Málnás-túrós alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás-túrós alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Összesen 2793 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Összesen 206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.8 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4958.7 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    810 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 2793 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgáját elkeverjük a vanília cukorral, és a fehérjehabhoz keverjük. Rászitáljuk a kakaóval elkevert lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40x5 cm) simítjuk, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni.
  3. Amikor a piskóta kihűlt, levágunk belőle egy csíkot, amekkorát egy őzgerincforma tetejére fektetünk majd. A maradékot pedig akkorára szabjuk, hogy a formát pontosan kibélelhessük vele. Az őzgerincformába alufóliát simítunk, és a tésztát befektetjük.
  4. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk. A málnapürét simára keverjük a kétféle cukorral és a túróval. A zselatint kicsavarjuk, a narancslikőrben felolvasztjuk, hozzákeverünk kb. 3 evőkanálnyit a málnás-túróból, majd a maradékhoz keverjük. Kb. 15-30 percre hidegre tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  5. A krémből kb. 3-4 evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot a tésztával bélelt formába simítjuk, ráfektetjük a félretett piskótacsíkot. Kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt az alagutat tányérra borítjuk, körbe megkenjük a félretett krémmel, amelyet bot mixerrel krémesre dolgozunk. Kevés csokoládéreszelékkel megszórjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5535
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom sütemény. A málnakrém helyett az alagutat bevonhatjuk tejszínhabbal is.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...