Málnás-túrós alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
5 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
6 kcal
A krémhez és szóráshoz
-
25g málna13 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
2g cointreau5 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
5 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
10 kcal
Összesen
350
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
46 kcal
A krémhez és szóráshoz
-
200g málna104 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
400g tehéntúró588 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
Összesen
2793
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
16.2g tojás20 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A krémhez és szóráshoz
-
14.8g málna8 kcal
-
0.7g lapzselatin3 kcal
-
1.2g cointreau3 kcal
-
29.5g tehéntúró43 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
14.8g habtejszín43 kcal
-
6 kcal
Összesen
206
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.8 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 93.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
350
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.7 g
Zsír
-
Összesen 117.4 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 943 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4958.7 g
-
Cink 1046 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 664 mg
-
Vas 810 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1594 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 35 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.3 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 750.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 872 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 100 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 481 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1272 micro
Összesen
2793
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366 g
-
Cink 77 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
80 g finomliszt
-
20 g cukrozatlan kakaópor
A krémhez és szóráshoz
-
200 g málna
-
5 db lapzselatin
-
2 ek cointreau
-
75 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
200 g habtejszín
-
2 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A piskótához
- A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgáját elkeverjük a vanília cukorral, és a fehérjehabhoz keverjük. Rászitáljuk a kakaóval elkevert lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40x5 cm) simítjuk, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni.
- Amikor a piskóta kihűlt, levágunk belőle egy csíkot, amekkorát egy őzgerincforma tetejére fektetünk majd. A maradékot pedig akkorára szabjuk, hogy a formát pontosan kibélelhessük vele. Az őzgerincformába alufóliát simítunk, és a tésztát befektetjük.
- A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk. A málnapürét simára keverjük a kétféle cukorral és a túróval. A zselatint kicsavarjuk, a narancslikőrben felolvasztjuk, hozzákeverünk kb. 3 evőkanálnyit a málnás-túróból, majd a maradékhoz keverjük. Kb. 15-30 percre hidegre tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó krémhez keverjük.
- A krémből kb. 3-4 evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot a tésztával bélelt formába simítjuk, ráfektetjük a félretett piskótacsíkot. Kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt az alagutat tányérra borítjuk, körbe megkenjük a félretett krémmel, amelyet bot mixerrel krémesre dolgozunk. Kevés csokoládéreszelékkel megszórjuk, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40x5
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5535
- Feltöltés dátuma: 2016. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy finom sütemény. A málnakrém helyett az alagutat bevonhatjuk tejszínhabbal is.