r
Nosalty Logó

Málnás-túrós alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás-túrós alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Összesen 350 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Összesen 2793 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Összesen 206 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.8 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 350 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4958.7 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    810 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 2793 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgáját elkeverjük a vanília cukorral, és a fehérjehabhoz keverjük. Rászitáljuk a kakaóval elkevert lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40x5 cm) simítjuk, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni.
  3. Amikor a piskóta kihűlt, levágunk belőle egy csíkot, amekkorát egy őzgerincforma tetejére fektetünk majd. A maradékot pedig akkorára szabjuk, hogy a formát pontosan kibélelhessük vele. Az őzgerincformába alufóliát simítunk, és a tésztát befektetjük.
  4. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk. A málnapürét simára keverjük a kétféle cukorral és a túróval. A zselatint kicsavarjuk, a narancslikőrben felolvasztjuk, hozzákeverünk kb. 3 evőkanálnyit a málnás-túróból, majd a maradékhoz keverjük. Kb. 15-30 percre hidegre tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  5. A krémből kb. 3-4 evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot a tésztával bélelt formába simítjuk, ráfektetjük a félretett piskótacsíkot. Kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt az alagutat tányérra borítjuk, körbe megkenjük a félretett krémmel, amelyet bot mixerrel krémesre dolgozunk. Kevés csokoládéreszelékkel megszórjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5507
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom sütemény. A málnakrém helyett az alagutat bevonhatjuk tejszínhabbal is.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek