r
Nosalty Logó

Diétás joghurttorta eperrel és mákos piskótával

NS
Diétás joghurttorta eperrel és mákos piskótával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

177
Kalória
10.3g
Fehérje
17.4g
Szénhidrát
6.4g
Zsír
83g
Víz
67.4g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1327 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    996.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 2117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, -lisztezünk.
  2. A tojásokat elválasztjuk. A glukonon 1/3 részével a tojássárgákat habosra keverjük. Belereszeljük a citromhéjat.
  3. A lisztet, a mákot, ízlés szerinti fahéjat kimérjük, és összekeverjük.
  4. A tojásfehérjéket félig felverjük, hozzáadjuk apránként a maradék glukonont, és kemény habbá verjük.
  5. Kevés habot hozzáadunk a tojássárgás masszához, elkeverjük, beleszórjuk a lisztes mákot, a többi tojásfehérje habot, és óvatosan összekeverjük fakanál segítségével.
  6. Belesimítjuk a tortaformába, és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Sütőtől függően akár előbb is átsülhet.
  7. A kisült piskóta tetejét meghintjük porcukorral, óvatosan levesszük róla a karikát, és lefelé fordítva kihűtjük.
  8. A piskótakarikát visszatesszük a kapcsos tortaformába, lekenjük lekvárral.
  9. A zselatint lábosba tesszük, 1,5-2 dl vízzel felöntjük, elkeverjük, és duzzadni hagyjuk. Pár perc elteltével felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hagyjuk hűlni kissé.
  10. A joghurtokat és a túrót sima masszává keverjük ki. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor tegyünk bele még édesítőszert. Hozzáadjuk a kissé lehűlt zselatint, és ráöntjük az egészet a piskótára.
  11. Hűtőben dermedésig pihentetjük.
  12. Kirakjuk a tetejét az eperszemekkel, és a zselét elkészítjük a tasakon lévő leírás szerint. Ráöntük a tortára, és visszatesszük a hűtőbe. Másnap már ehetjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Dóra kolléganőm születésnapjára készült a torta. Nagyon szereti a mákos-gyümölcsös sütiket és így, ez alapján találtam ki ezt a receptet. Sikere volt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...