r
Nosalty Logó

Diétás feketeerdő-torta xilittel

NS
Diétás feketeerdő-torta xilittel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

362
Kalória
7.9g
Fehérje
26.1g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
89.8g
Víz
174.4g
Koleszterin
993.9mg
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    306.6 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3708.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1517 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    313 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1077.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2529 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 4347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztás nélkül a xilittel és a vízzel habosra verjük gépi mixerrel. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
  2. A habos tojásokhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket, és csomómentesre keverjük.
  3. A piskótatésztát 170-180 fokon kb. 25 percig sütjük egy sütőpapírral kibélelt tortaformában.
  4. A meggyet a levével és az 5 dkg xilittel felmelegítjük, majd az étkezési keményítőt a vízzel csomómentesre elkeverjük és besűrítjük vele a meggyet, ízlés szerint egy kevés fahéjat adhatunk hozzá.
  5. Amikor a piskóta megsült a formában hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínt a xilittel kemény habbá verjük.
  7. A piskótát 3 részre vágjuk, és óvatosan meglocsoljuk a lapokat kevés xilites vízzel.
  8. A tejszínhabból csillagcsöves habzsákkal karikákat nyomunk az alsó lapra, majd kanalazunk a karikák közepére a kihűlt meggyes zseléből. Ezután ismét egy réteg habot kenünk rá, majd ráhelyezzük a tetejére a következő piskótalapot. A második lapot is betöltjük úgy, ahogy az alsót.
  9. Ezután rátesszük a torta legfelső lapját és a krémet az oldalán elegyengetjük.
  10. A maradék tejszínhabbal bevonjuk az egész tortát.
  11. Ezután díszítjük még a torta tetejét tejszínhabbal, meggyel és cukormentes csokireszelékkel.
  12. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk ez a torta a család kedvence, így diétásan elkészítve cukorbetegeknek, diétázóknak egy kiváló desszert. Szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel és természetes édesítőszerrel (xilittel) elkészítve bárki fogyaszthatja bűntudat nélkül, aki egészségesebben szeretne étkezni.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezek az otthoni praktikák segítenek napégés ellen

Hiába a naptej és az óvatosság, a nyári napsugarak időnként túljárhatnak az eszünkön – a napégés pedig nemcsak kellemetlen, de fájdalmas is lehet. Szerencsére van néhány egyszerű, otthon is bevethető trükk, amivel gyorsan enyhítheted a tüneteket – ráadásul nem is kerülnek sokba.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...