Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás csokis túrókrémes süti

Diétás csokis túrókrémes süti
Diétás csokis túrókrémes süti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy diétás oldalon találtam ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy muszáj volt kipróbálnom, és jól tettem!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Nekem személy szerint egy fél napos hűtőben tárolás után még sokkal jobban ízlett!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótába való alapanyagokat, kivéve a tojásfehérjét, mind egy nagy tálba helyezzük, és alaposan összekeverjük őket.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Ezt egy vékonyan kiolajozott tepsibe vagy tortaformába öntjük, és megsütjük.
  3. Ez idő alatt a krémet elkészítjük. A vaníliapudingot megfőzzük a tejjel és az édesítőszerrel. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjával összedolgozzuk, majd az elkészült pudingot is hozzáadjuk.
  4. A máz tulajdonképpen lehetne csak natúr kakaópor, de szerintem így még finomabb! Minden hozzávalót egy edénybe helyezünk,és vízfürdő felett folytonos kevergetés mellett csomómentes mázzá főzzük.
  5. A picit kihűlt piskótára helyezzük a krémet, majd a tetejére öntjük a csokimázat, és a hűtőbe rakjuk legalább egy órára.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 103 315
elküldve: 67
receptkönyvben: 1 336
elkészítve: 42/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandimandika

Mióta szakács: 2011.04.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-csokis sütemény, zabkorpás csokis sütemény túrókrémmel

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ibike79
Ibike79 Fri, 2014-01-24 18:30

Most készült el a tészta :) szuper lett!!! Én 1 dl víz helyett talán 3 dl-t is bele tettem,mert nagyon kemény maradt a tészta,de így tökéletes lett! Meg várom míg kihűl és mehet rá a krém és a máz!!! :)

dori24
dori24 Tue, 2013-01-08 15:07

Szuper recept!!! Már vagy 10x megcsináltam mindig sikerrel. Én a tésztába is folyékony édesítőt teszek.
Minden nap egy szelet kielégíti az édességadagomat diéta alatt. De a nemdiétázók is ugyanúgy szeretik!
Köszi érte!!!!!!!:-)

SütiManó
SütiManó Sun, 2012-09-30 14:15

Tényleg szupi kis recept!
Tegnap este készítettem, mára "összehűlt" és tényleg elég nehéz abbahagyni!:)

Apróbb változtatásokkal sütöttem, (pl. t.k.liszttel, -nem volt elég korpa itthon, meg csak 1 tojássárgával), de tökéletesen megteszi, elég magas lett a fehérjetartalma is, úgyhogy ez tényleg egy igazán egészséges nasi!:)

Ment a receptkönyvbe, biztos sűrűn fogom elkészíteni!:)
Köszi: SütiManó

poli17
poli17 Sun, 2012-07-01 12:49

ez a süti nagyon finom! nem lehet elrontani, a tészta is isteni, igaz magában a zabkorpa piskóta savankás, de a krémtöl észre sem venni. én kihagytam a kókuszt, és ribizlit tettem bele, a tetejére reszelt csoki.
NEM LEHET ABBA HAGYNI :-)

beus92
Beus92 / beus92 Fri, 2012-03-30 21:11

Bocsi, hogy bele szólok, de a zabkorpa nem gluténmentes. :) de a képről ínycsiklandónak néz ki :)

Panta
Panta Wed, 2018-04-25 11:48

A glutén - vagy más néven sikér - a gabonák egyik fehérje összetevője, mely két alcsoportra oszlik: gluteninre és gliadinra. A gluténérzékenység a búza egyik összetevőjével, a gliadin fehérjével szembeni túlérzékenység. Emellett még az árpában lévő hordein és a rozsban található secalin is tüneteket okozhat. A zab avenin fehérjéje azonban a betegek többségénél nem váltja ki az autoimmun reakciót, így a gluténtól garantáltan mentes zab kis mennyiségben fogyasztható a gluténérzékenyek többségénél.

pavlov
pavlov Tue, 2011-10-25 10:02

Tepsi kiolajozva, és a sütemény teljesen beleragadt, kivehetetlen...nagyon lapos, semmit sem emelkedett! Mi lehet az oka?

bmbe
Bejja / bmbe Fri, 2012-01-20 21:06

Próbáld meg sütőpapírral!
Emlékszem, a Dédikém újságpapírral kibélelt tepsiben sütötte a piskótát... Mit nekünk ólom :-)))

kenyu
kenyu Sat, 2011-06-25 12:58

Ez nagyon jól néz ki, és remekül is hangzik!
Biztosan ki fogom próbálni!
Köszi a receptet!

janumet
janumet Sun, 2011-06-12 20:47

Most én is diétás sütikre "vadászok" :)
Örülök hogy megosztottad velünk ezt a fincsinek igérkező süti receptjét.
Hamarosan kipróbálom:D
A stevia-t én sem ismerem,van itthon xilitem.Megnézem ebből mennyit kell tenni stevia helyett.
Köszi a receptet.Mentettem:)))

aliante
aliante Mon, 2011-06-13 05:42

Sziasztok!

Tényleg klassz a recept, gratula hozzá :)!

A jázminpakóca (Stevia rebaudiana) más nevén sztívia (stevia), édesfű vagy édes levél a fészkesek családjába tartozó évelő növény, mely Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer és gyógynövény.
A levelét, illetve az abból kinyerhető és az édes ízért felelős szteviozidokat sokfelé édesítőszerként használják, ízhatása azonos tömegű cukorénál mintegy 300-szor erősebb, lassabban alakul ki és tovább tart. Nagyobb mennyiségben fogyasztva kesernyés utóíz alakul ki, amely az édesgyökérre emlékezetet.
A világ különböző részein ételek és italok édesítésére használják és főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől.
Jótékony hatása révén javítja a szövetek oxigénellátását, normalizálja az anyagcserét és a fermentációs rendszerek működését, csökkenti a vér koleszterinszintjét, segít a vashiányos állapotokban, biztosítja az immunomodulációs, stresszellenes, májvédő és gyulladásgátló hatásokat, visszaállítja az érrendszer periférikus mikrokeringését, semlegesíti és eltávolítja a szervezetünkben felhalmozott méreganyagokat a radionukleidokat is. Táplálja az endorkrin rendszert, serkenti az inzulintermelést, helyreállítja a vércukorszintet, stabilizálja a vérnyomást és serkenti a vizelet-kiválasztási rendszer működését.
Porok, cseppek vagy tabletták formájában beszerezhető Magyarországon is táplálék kiegészítőként (szinte bármely bioboltban, bio webáruházban, talán egyes drogériákban is.)
Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek. Az ízét szokni kell, mert hogy is mondjam...miután megeszi, megissza az ember a vele készült ételt/italt, lenyelés után érződik az édes íz, viszont az nagyon intenzív.

aliante
aliante Mon, 2011-06-13 05:43

A xillit pedig:

A xilit (xylitol) édesítőszer, mely amellett, hogy biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges édesítők mellékhatásait. Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben és az emberi testben is. Nagyobb mennyiségben az ipar számára a nyírfa rostjaiban található xilán-ból állítják elő innen ered a nyírcukor kifejezés.

Szénhidráttartalma 75%-kal, kalóriatartalma pedig 40%-kal alacsonyabb a cukorénál, valamint a vércukorszintet sem emeli meg. Amennyiben a cukorral készült ételekhez xilitet használnak, úgy az segíthet megőrizni a megfelelő vércukorszintet, emellett megelőzhető vele az elhízás. Lassú felszívódásának és átalakulásának köszönhetően fokozza a jóllakottság érzését, ennek következtében használatával megelőzhető a túlevés. A cukorénál alacsonyabb kalóriatartalma miatt képes hozzájárulni a hatékony fogyáshoz. A témában végzett 1500-nál is több tudományos kutatás szerint a cukorfüggőség elleni küzdelem során is kiválóan alkalmazható, hiszen minél többet fogyasztunk belőle, annál kevésbé függünk a cukortól. Ez megoldást nyújthat a napjainkban egyre túlzóbb mértékű cukorfogyasztás okozta egészségügyi problémákra. Lúgosító hatásának köszönhetően a Candida diéta során is bátran fogyasztható.

A xillit nevű kétbetűs drogériában is kapható termék pedig kukoricacsutkából almasavas fermentáció során kivont cukor.
Nagy mennyiségben hasmenést okozhat mindkettő.

Használatában körülbelül megegyező mennyiségeket tegyünk, mintha kristálycukrot használnánk (amit ugye nem használunk :D).

Én személy szerint a kettőt szoktam keverni, így az íz sem olyan bizarr és egészséges is.

Szeretettel:
aliante

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sun, 2011-06-12 16:18

Klassz ez a piskóta recept. Stevia port hol szoktál venni? Én eddig canderelt használtam, de ki akarom próbálni a stevia-t is.

agibaby
agibaby Sun, 2011-06-12 10:56

Szia Szandimandika! Köszönet, hogy ezt megosztottad velünk!
Kellemes napot Neked!

216
tojás 3 db
zabkorpa 14 ek
víz 10 ek
szalalkáli 1 kávéskanál
stevia por 1 késhegynyi
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliaaroma 5 ml
napraforgó olaj 4 csepp
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
sovány túró 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
kókuszreszelék 4 ek
folyékony édesítőszer 10 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek
folyékony édesítőszer 10 ml
víz 4 ek
margarin 1 ek