Nosalty Logó

Diétás csokis túrókrémes süti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás csokis túrókrémes süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 223 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1335 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 116 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 223 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 1335 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótába való alapanyagokat, kivéve a tojásfehérjét, mind egy nagy tálba helyezzük, és alaposan összekeverjük őket.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Ezt egy vékonyan kiolajozott tepsibe vagy tortaformába öntjük, és megsütjük.
  3. Ez idő alatt a krémet elkészítjük. A vaníliapudingot megfőzzük a tejjel és az édesítőszerrel. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjával összedolgozzuk, majd az elkészült pudingot is hozzáadjuk.
  4. A máz tulajdonképpen lehetne csak natúr kakaópor, de szerintemígy még finomabb! Minden hozzávalót egy edénybe helyezünk,és vízfürdő felett folytonos kevergetés mellett csomómentes mázzá főzzük.
  5. A picit kihűlt piskótára helyezzük a krémet, majd a tetejére öntjük a csokimázat, és a hűtőbe rakjuk legalább egy órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 117770
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Ajánló

Nekem személy szerint egy fél napos hűtőben tárolás után még sokkal jobban ízlett!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy diétás oldalon találtam ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy muszáj volt kipróbálnom, és jól tettem!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Szandimandika! Köszönet, hogy ezt megosztottad velünk! Kellemes napot Neked!

csokipancsi

Nah az els? recept felkerült :)) Remélem jön a többi is:) pussziii Ancsi

Törölt felhasználó

Klassz ez a piskóta recept. Stevia port hol szoktál venni? Én eddig canderelt használtam, de ki akarom próbálni a stevia-t is.

janumet

Most én is diétás sütikre "vadászok" :) Örülök hogy megosztottad velünk ezt a fincsinek igérkez? süti receptjét. Hamarosan kipróbálom:D A stevia-t én sem ismerem,van itthon xilitem.Megnézem ebb?l mennyit kell tenni stevia helyett. Köszi a receptet.Mentettem:)))

Törölt felhasználó

Kicsit hosszú lettem, elnézést :).

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tényleg klassz a recept, gratula hozzá :)! A jázminpakóca (Stevia rebaudiana) más nevén sztívia (stevia), édesf? vagy édes levél a fészkesek családjába tartozó ével? növény, mely Dél-Amerikában ?shonos és édes levelér?l nevezetes f?szer és gyógynövény. A levelét, illetve az abból kinyerhet? és az édes ízért felel?s szteviozidokat sokfelé édesít?szerként használják, ízhatása azonos tömeg? cukorénál mintegy 300-szor er?sebb, lassabban alakul ki és tovább tart. Nagyobb mennyiségben fogyasztva kesernyés utóíz alakul ki, amely az édesgyökérre emlékezetet. A világ különböz? részein ételek és italok édesítésére használják és f?zésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítést?l. Jótékony hatása révén javítja a szövetek oxigénellátását, normalizálja az anyagcserét és a fermentációs rendszerek m?ködését, csökkenti a vér koleszterinszintjét, segít a vashiányos állapotokban, biztosítja az immunomodulációs, stresszellenes, májvéd? és gyulladásgátló hatásokat, visszaállítja az érrendszer periférikus mikrokeringését, semlegesíti és eltávolítja a szervezetünkben felhalmozott méreganyagokat a radionukleidokat is. Táplálja az endorkrin rendszert, serkenti az inzulintermelést, helyreállítja a vércukorszintet, stabilizálja a vérnyomást és serkenti a vizelet-kiválasztási rendszer m?ködését. Porok, cseppek vagy tabletták formájában beszerezhet? Magyarországon is táplálék kiegészít?ként (szinte bármely bioboltban, bio webáruházban, talán egyes drogériákban is.) Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek. Az ízét szokni kell, mert hogy is mondjam...miután megeszi, megissza az ember a vele készült ételt/italt, lenyelés után érz?dik az édes íz, viszont az nagyon intenzív.

Törölt felhasználó

A xillit pedig: A xilit (xylitol) édesít?szer, mely amellett, hogy biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges édesít?k mellékhatásait. Felfedezhet? a zöldségekben, gyümölcsökben és az emberi testben is. Nagyobb mennyiségben az ipar számára a nyírfa rostjaiban található xilán-ból állítják el? innen ered a nyírcukor kifejezés. Szénhidráttartalma 75%-kal, kalóriatartalma pedig 40%-kal alacsonyabb a cukorénál, valamint a vércukorszintet sem emeli meg. Amennyiben a cukorral készült ételekhez xilitet használnak, úgy az segíthet meg?rizni a megfelel? vércukorszintet, emellett megel?zhet? vele az elhízás. Lassú felszívódásának és átalakulásának köszönhet?en fokozza a jóllakottság érzését, ennek következtében használatával megel?zhet? a túlevés. A cukorénál alacsonyabb kalóriatartalma miatt képes hozzájárulni a hatékony fogyáshoz. A témában végzett 1500-nál is több tudományos kutatás szerint a cukorfügg?ség elleni küzdelem során is kiválóan alkalmazható, hiszen minél többet fogyasztunk bel?le, annál kevésbé függünk a cukortól. Ez megoldást nyújthat a napjainkban egyre túlzóbb mérték? cukorfogyasztás okozta egészségügyi problémákra. Lúgosító hatásának köszönhet?en a Candida diéta során is bátran fogyasztható. A xillit nev? kétbet?s drogériában is kapható termék pedig kukoricacsutkából almasavas fermentáció során kivont cukor. Nagy mennyiségben hasmenést okozhat mindkett?. Használatában körülbelül megegyez? mennyiségeket tegyünk, mintha kristálycukrot használnánk (amit ugye nem használunk :D). Én személy szerint a kett?t szoktam keverni, így az íz sem olyan bizarr és egészséges is. Szeretettel: aliante

kenyu

Köszi, hogy megosztottad az információkat!

kenyu

Ez nagyon jól néz ki, és remekül is hangzik! Biztosan ki fogom próbálni! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Édesít? lehet gyümölcscukor? Köszi a választ,el?re is!

pavlov

Tepsi kiolajozva, és a sütemény teljesen beleragadt, kivehetetlen...nagyon lapos, semmit sem emelkedett! Mi lehet az oka?

Bejja

Próbáld meg süt?papírral! Emlékszem, a Dédikém újságpapírral kibélelt tepsiben sütötte a piskótát... Mit nekünk ólom :-)))

Törölt felhasználó

Bocsi, hogy bele szólok, de a zabkorpa nem gluténmentes. :) de a képr?l ínycsiklandónak néz ki :)

Panta

A glutén - vagy más néven sikér - a gabonák egyik fehérje összetev?je, mely két alcsoportra oszlik: gluteninre és gliadinra. A gluténérzékenység a búza egyik összetev?jével, a gliadin fehérjével szembeni túlérzékenység. Emellett még az árpában lév? hordein és a rozsban található secalin is tüneteket okozhat. A zab avenin fehérjéje azonban a betegek többségénél nem váltja ki az autoimmun reakciót, így a gluténtól garantáltan mentes zab kis mennyiségben fogyasztható a gluténérzékenyek többségénél.

Törölt felhasználó

ez a süti nagyon finom! nem lehet elrontani, a tészta is isteni, igaz magában a zabkorpa piskóta savankás, de a krémtöl észre sem venni. én kihagytam a kókuszt, és ribizlit tettem bele, a tetejére reszelt csoki. NEM LEHET ABBA HAGYNI :-)

Törölt felhasználó

Tényleg szupi kis recept! Tegnap este készítettem, mára "összeh?lt" és tényleg elég nehéz abbahagyni!:) Apróbb változtatásokkal sütöttem, (pl. t.k.liszttel, -nem volt elég korpa itthon, meg csak 1 tojássárgával), de tökéletesen megteszi, elég magas lett a fehérjetartalma is, úgyhogy ez tényleg egy igazán egészséges nasi!:) Ment a receptkönyvbe, biztos s?r?n fogom elkészíteni!:) Köszi: SütiManó

Törölt felhasználó

Szuper recept!!! Már vagy 10x megcsináltam mindig sikerrel. Én a tésztába is folyékony édesít?t teszek. Minden nap egy szelet kielégíti az édességadagomat diéta alatt. De a nemdiétázók is ugyanúgy szeretik! Köszi érte!!!!!!!:-)

Törölt felhasználó

Most készült el a tészta :) szuper lett!!! Én 1 dl víz helyett talán 3 dl-t is bele tettem,mert nagyon kemény maradt a tészta,de így tökéletes lett! Meg várom míg kih?l és mehet rá a krém és a máz!!! :)

Tóth Bernadett

Szia! Mekkora tepsibe sütöd? Nem akarom, hogy ez miatt szúrjam el :) :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek