Diétás csokis túrókrémes süti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
12g zabkorpa29 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
8 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
42g sovány túró39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
26 kcal
-
0 kcal
A mázhoz
Összesen
223
Kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
70g zabkorpa172 kcal
-
80g víz0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
46 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
250g sovány túró235 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
24g kókuszreszelék158 kcal
-
0 kcal
A mázhoz
Összesen
1335
Kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
14.4g tojás18 kcal
-
6.1g zabkorpa15 kcal
-
7g víz0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
34.9g tej20 kcal
-
21.8g sovány túró20 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
2.1g kókuszreszelék14 kcal
-
0 kcal
A mázhoz
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0.9g margarin6 kcal
Összesen
116
Kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
223
Kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 60.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2757.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 648 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 1151 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 239.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 461 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 873 micro
Összesen
1335
Kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
116
Kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
14 ek zabkorpa
-
10 ek víz
-
1 kávéskanál szalalkáli
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ml vaníliaaroma
-
4 csepp napraforgó olaj
A krémhez
-
4 dl tej
-
25 dkg sovány túró
-
4 ek kókuszreszelék
-
10 ml folyékony édesítőszer
A mázhoz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 ml folyékony édesítőszer
-
4 ek víz
-
1 ek margarin
Elkészítés
A piskótához
- A piskótába való alapanyagokat, kivéve a tojásfehérjét, mind egy nagy tálba helyezzük, és alaposan összekeverjük őket.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Ezt egy vékonyan kiolajozott tepsibe vagy tortaformába öntjük, és megsütjük.
- Ez idő alatt a krémet elkészítjük. A vaníliapudingot megfőzzük a tejjel és az édesítőszerrel. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjával összedolgozzuk, majd az elkészült pudingot is hozzáadjuk.
- A máz tulajdonképpen lehetne csak natúr kakaópor, de szerintemígy még finomabb! Minden hozzávalót egy edénybe helyezünk,és vízfürdő felett folytonos kevergetés mellett csomómentes mázzá főzzük.
- A picit kihűlt piskótára helyezzük a krémet, majd a tetejére öntjük a csokimázat, és a hűtőbe rakjuk legalább egy órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 723
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 123087
- Feltöltés dátuma: 2011. június 12.
Ajánló
Nekem személy szerint egy fél napos hűtőben tárolás után még sokkal jobban ízlett!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Egy diétás oldalon találtam ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy muszáj volt kipróbálnom, és jól tettem!
Hozzászólások (13)
Szia Szandimandika! Köszönet, hogy ezt megosztottad velünk! Kellemes napot Neked!
Nah az els? recept felkerült :)) Remélem jön a többi is:) pussziii Ancsi
Klassz ez a piskóta recept. Stevia port hol szoktál venni? Én eddig canderelt használtam, de ki akarom próbálni a stevia-t is.
Most én is diétás sütikre "vadászok" :) Örülök hogy megosztottad velünk ezt a fincsinek igérkez? süti receptjét. Hamarosan kipróbálom:D A stevia-t én sem ismerem,van itthon xilitem.Megnézem ebb?l mennyit kell tenni stevia helyett. Köszi a receptet.Mentettem:)))
Kicsit hosszú lettem, elnézést :).
Sziasztok! Tényleg klassz a recept, gratula hozzá :)! A jázminpakóca (Stevia rebaudiana) más nevén sztívia (stevia), édesf? vagy édes levél a fészkesek családjába tartozó ével? növény, mely Dél-Amerikában ?shonos és édes levelér?l nevezetes f?szer és gyógynövény. A levelét, illetve az abból kinyerhet? és az édes ízért felel?s szteviozidokat sokfelé édesít?szerként használják, ízhatása azonos tömeg? cukorénál mintegy 300-szor er?sebb, lassabban alakul ki és tovább tart. Nagyobb mennyiségben fogyasztva kesernyés utóíz alakul ki, amely az édesgyökérre emlékezetet. A világ különböz? részein ételek és italok édesítésére használják és f?zésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítést?l. Jótékony hatása révén javítja a szövetek oxigénellátását, normalizálja az anyagcserét és a fermentációs rendszerek m?ködését, csökkenti a vér koleszterinszintjét, segít a vashiányos állapotokban, biztosítja az immunomodulációs, stresszellenes, májvéd? és gyulladásgátló hatásokat, visszaállítja az érrendszer periférikus mikrokeringését, semlegesíti és eltávolítja a szervezetünkben felhalmozott méreganyagokat a radionukleidokat is. Táplálja az endorkrin rendszert, serkenti az inzulintermelést, helyreállítja a vércukorszintet, stabilizálja a vérnyomást és serkenti a vizelet-kiválasztási rendszer m?ködését. Porok, cseppek vagy tabletták formájában beszerezhet? Magyarországon is táplálék kiegészít?ként (szinte bármely bioboltban, bio webáruházban, talán egyes drogériákban is.) Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek. Az ízét szokni kell, mert hogy is mondjam...miután megeszi, megissza az ember a vele készült ételt/italt, lenyelés után érz?dik az édes íz, viszont az nagyon intenzív.
A xillit pedig: A xilit (xylitol) édesít?szer, mely amellett, hogy biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges édesít?k mellékhatásait. Felfedezhet? a zöldségekben, gyümölcsökben és az emberi testben is. Nagyobb mennyiségben az ipar számára a nyírfa rostjaiban található xilán-ból állítják el? innen ered a nyírcukor kifejezés. Szénhidráttartalma 75%-kal, kalóriatartalma pedig 40%-kal alacsonyabb a cukorénál, valamint a vércukorszintet sem emeli meg. Amennyiben a cukorral készült ételekhez xilitet használnak, úgy az segíthet meg?rizni a megfelel? vércukorszintet, emellett megel?zhet? vele az elhízás. Lassú felszívódásának és átalakulásának köszönhet?en fokozza a jóllakottság érzését, ennek következtében használatával megel?zhet? a túlevés. A cukorénál alacsonyabb kalóriatartalma miatt képes hozzájárulni a hatékony fogyáshoz. A témában végzett 1500-nál is több tudományos kutatás szerint a cukorfügg?ség elleni küzdelem során is kiválóan alkalmazható, hiszen minél többet fogyasztunk bel?le, annál kevésbé függünk a cukortól. Ez megoldást nyújthat a napjainkban egyre túlzóbb mérték? cukorfogyasztás okozta egészségügyi problémákra. Lúgosító hatásának köszönhet?en a Candida diéta során is bátran fogyasztható. A xillit nev? kétbet?s drogériában is kapható termék pedig kukoricacsutkából almasavas fermentáció során kivont cukor. Nagy mennyiségben hasmenést okozhat mindkett?. Használatában körülbelül megegyez? mennyiségeket tegyünk, mintha kristálycukrot használnánk (amit ugye nem használunk :D). Én személy szerint a kett?t szoktam keverni, így az íz sem olyan bizarr és egészséges is. Szeretettel: aliante
Köszi, hogy megosztottad az információkat!
Ez nagyon jól néz ki, és remekül is hangzik! Biztosan ki fogom próbálni! Köszi a receptet!
Édesít? lehet gyümölcscukor? Köszi a választ,el?re is!
Tepsi kiolajozva, és a sütemény teljesen beleragadt, kivehetetlen...nagyon lapos, semmit sem emelkedett! Mi lehet az oka?
Próbáld meg süt?papírral! Emlékszem, a Dédikém újságpapírral kibélelt tepsiben sütötte a piskótát... Mit nekünk ólom :-)))
Bocsi, hogy bele szólok, de a zabkorpa nem gluténmentes. :) de a képr?l ínycsiklandónak néz ki :)
A glutén - vagy más néven sikér - a gabonák egyik fehérje összetev?je, mely két alcsoportra oszlik: gluteninre és gliadinra. A gluténérzékenység a búza egyik összetev?jével, a gliadin fehérjével szembeni túlérzékenység. Emellett még az árpában lév? hordein és a rozsban található secalin is tüneteket okozhat. A zab avenin fehérjéje azonban a betegek többségénél nem váltja ki az autoimmun reakciót, így a gluténtól garantáltan mentes zab kis mennyiségben fogyasztható a gluténérzékenyek többségénél.
ez a süti nagyon finom! nem lehet elrontani, a tészta is isteni, igaz magában a zabkorpa piskóta savankás, de a krémtöl észre sem venni. én kihagytam a kókuszt, és ribizlit tettem bele, a tetejére reszelt csoki. NEM LEHET ABBA HAGYNI :-)
Tényleg szupi kis recept! Tegnap este készítettem, mára "összeh?lt" és tényleg elég nehéz abbahagyni!:) Apróbb változtatásokkal sütöttem, (pl. t.k.liszttel, -nem volt elég korpa itthon, meg csak 1 tojássárgával), de tökéletesen megteszi, elég magas lett a fehérjetartalma is, úgyhogy ez tényleg egy igazán egészséges nasi!:) Ment a receptkönyvbe, biztos s?r?n fogom elkészíteni!:) Köszi: SütiManó
Szuper recept!!! Már vagy 10x megcsináltam mindig sikerrel. Én a tésztába is folyékony édesít?t teszek. Minden nap egy szelet kielégíti az édességadagomat diéta alatt. De a nemdiétázók is ugyanúgy szeretik! Köszi érte!!!!!!!:-)
Most készült el a tészta :) szuper lett!!! Én 1 dl víz helyett talán 3 dl-t is bele tettem,mert nagyon kemény maradt a tészta,de így tökéletes lett! Meg várom míg kih?l és mehet rá a krém és a máz!!! :)
Szia! Mekkora tepsibe sütöd? Nem akarom, hogy ez miatt szúrjam el :) :)