r
Nosalty Logó

Hamis ricottás tejszínes-túrós krémes

NS
Hamis ricottás tejszínes-túrós krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

344
Kalória
8.2g
Fehérje
25.4g
Szénhidrát
23.3g
Zsír
14.8g
Víz
833.3mg
Koleszterin
458.3mg
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 4129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 344 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3336 g
  • Cink
    650 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    500 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    305.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tészta lapokat kinyújtjuk, és enyhén kiolajozott tepsin pár perc alatt szép aranybarnára sütjük (előtte megszurkáltam a nyers tésztát a tepsiben, hogy ne hólyagosodjon fel). Miután készre sült az első, lecsúsztatjuk a tepsiről, amit kicsit átkenünk olajjal, ráfektetjük a másik kinyújtott és már felkockázott tésztát, és azt is megsütjük.
  2. A túrót, a joghurtokat, a vaníliás cukrot és a kevés porcukrot villával összedolgozzuk, a tejszínt a habfixálóval vagy zseléfixszel kemény habbá verjük. A túró édesítésénél ügyelni kell arra, hogy a tejszín és a joghurt is édes.
  3. Miután felverjük a tejszínt, óvatosan csepegtetünk bele vanília aromát, és beleforgatjuk a túrós egyveleget, majd ezt a krémet rásimítjuk az elsőnek kisütött lapra. Végül a tetejére rakjuk a másik, felkockázott lapot, majd megszórjuk porcukorral, és mehet a hűtőbe, hogy jól összeérjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az eredeti ricottás receptet anyósomtól kaptam, és kezdő létemre elsőre tökéletesen sikerült. Karácsonykor viszont sehol sem kaptam ricottát, így azt keksz ízű krémjoghurttal helyettesítettem. Hatalmas sikere lett. Azóta is a "hamis" verziót kéri a férjem.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...