Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hugi ricottás süteménye

Hugi ricottás süteménye
Hugi ricottás süteménye
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss orda ....  Az egyik legfinomabb tejtermék amit nagyon, nagyon hiányolok... Probálok ízben közelebb kerülni, talán a ricotta ízben megközelítti, de sajnos minöségben NEM. Az igazi ordás süteményeket nem lehet igazán, még a ricottával sem....

Ez a sütemény egy PRÓBÁLKOZÁS....  "HA NINCS LÓ JÓ A SZAMÁR" alapon.  Mondanám egy kárpótlás. Az elsö probálkozáskor dió nélkül készítettem, de éreztem, hogy valami hiányzik, így lett a dió egy kiegészítö...  Az orda és kapor, a kettö egy csodálatos ízkombináció, de ez a sütemény esetében nem lehet eggyüttesen elképzelni......  
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

A ricottát  lehet helyetesíteni tehéntúróval. A tehéntúróval való helyetesítés esetében, a diót cseréljük 1-2 ek grízzel vagy zsemlemorzsával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, meg a lisztet 5 dkg porcukorral és 1 tojássárgájával összegyúrjuk.
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe nyomkodjuk és 225°C-n sütjük kb. 10 percig.
  3. Amíg sül, a ricottát elkeverjük a mazsolával, a darált dióval, ízlés szerint porcukorral (kb. 1-2 ek), meg az 1 tojás sárgájával. A félig megsült tésztára kenjük.
  4. A tetejére 2 tojásfehérjéből, és kb. 2-3 ek kristálycukorból felvert habot teszünk, és készre sütjük (kb. 15 -20 perc  175°C-on).
  5. Vaníliás porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 225°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hugi

Mióta szakács: 2011.02.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-ricottás pite mazsolával, ricottás-mazsolás sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

803
vaj 12 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
finomliszt 20 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
ricotta 25 dkg
mazsola 5 dkg
dió 6 dkg
porcukor 2 ek
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 2 db
cukor 2 ek