r
Nosalty Logó

Diétás bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Diétás bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4113.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    3133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 959 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a mézet, és belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Dagasztógép táljába mérjük a liszteket, az ecetet, a fűszereket, tejfölt és fűszereket, majd nyakon öntjük az élesztőt vízzel. Jó alaposan megdagasztjuk, letakarva kelni hagyjuk 30-40 percet (ekkorra kb. háromszorosára nőtt meg a tészta).
  3. Lisztezett felületre borítjuk, hat egyenlő részre osztjuk, kis hengereket formálunk belőlük, bagett sütőformába fektetjük. 10 percig újra kelesztjük.
  4. 170 fokos előmelegített sütőben hőlégkeverésen, gőzben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2556
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diétás bagett
Évi néni 1830 recept

Annyi mindenfélét olvastam a különböző csökkentett szénhidráttartalmú lisztekről. Néhányat már kipróbáltam, most a Mastermix került sorra. Mivel olvastam, hogy nem egyszerű vele sütni, a kezdetekhez először csak kis mennyiséget használtam, és egyéb más, hasznosnak vélt liszttel támogattam meg. Majd tovább kísérletezek vele. Dolgozni nem volt vele túl egyszerű, mert elég nagy mennyiségű folyadékot választottam az olvasottak miatt, de így legalább jó könnyű, levegős pékárut kaptam, ami kívül roppan (a formázáshoz használt tk. tönkölylisztnek hála, belül viszont puha (és másnap is az maradt). Ízre teljesen megfelelt, hiszen sok jó dolog volt benne. Tovább próbálgatom, emelem a mennyiségét, s meglátom, mennyire használható a mindennapokban.

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...