r
Nosalty Logó

Finn rozsbagett

Évi néni
Finn rozsbagett
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

632
Kalória
17.8g
Fehérje
125.5g
Szénhidrát
6.5g
Zsír
123.5g
Víz
-
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 632 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6297.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    4320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    753 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    741 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 3793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, a rozspelyhet 1 kk sóval és 0,5 l vízzel összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. 1 dl vizet meglangyosítunk, 1 ek mézet tesszünk bele és az élesztőt, melyet 7-8 perc alatt megkelesztünk.
  3. A megkelt élesztőt kenyérsütőgép üstjébe öntjük, hozzáadunk még 2 ek mézet, a koriandert és a köményt, a kihűlt rozsos masszát, az olajat, a kenyérlisztet és a sót. Dagasztó programon meggyúratjuk, kelesztjük.
  4. A megkelt tészta igen lágy, ezért alaposan lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, 3részre osztjuk, hosszúkás bagetteket formálunk belőlük, bagettsütőbe, vagy tepsibe tesszük, tetejét lekenjük tojással, 1/4 órát kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 1 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x23

Egy könyvben olvastam ezt a receptet, és nem tudtam elképzelni, mi lesz ennek a végeredménye. Az eredeti recept még 1 dl vízzel többet javasolt, de avval nem is lehetett rendesen dolgozni. Valamint ő zsemléket készített belőle (24-et), de gondoltam, az nálunk nehezebben fogy el, így bagett lett belőle. Valószínűleg a finnek nem sok bagettet sütnek, de az íze olyan, mint az ő kenyereiké, a formája pedig olyan, amit az én kedveseim megesznek = finn bagett.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...