Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves kenyérrudak

Kakukkfüves kenyérrudak
Kakukkfüves kenyérrudak
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leggyakrabban előételek kísérője, de krémlevesek mellé is finom ropogtatnivaló. Azonban elég nehéz lesz abbahagyni, ha egyszer nekiállunk rágcsálni... :))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megszórhatjuk durva tengeri sóval vagy különféle magokkal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd beleöntjük az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval és kakukkfűvel, majd a joghurttal és élesztős vízzel együtt tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, langyos helyen 20 percig kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk,  egy kicsit átgyúrjuk és kb. 22 cm hosszú és 6-8 mm széles rudakat sodrunk. Kb. 40 db lesz belőle.
  4. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy közben lazán csavarunk rajta (mint a kötél), ettől szebb formája lesz. Nem kell keleszteni, mert mire végzünk a sodorgatással, addig még úgyis kel.
  5. Mielőtt betesszük a sütőbe, kenjük meg egy kevés vízzel. Kb. 15 perc alatt pirosra sül.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 435
elküldve: 4
receptkönyvben: 315
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

grissini, kakukkfüves kenyérrúd

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-04-05 14:04

Köszönöm a hozzászólásokat!
Ildinek csak annyit, hogy gázsütőben 4-es fokozaton sütöttem. Villanytűzhelyben szerintem 180 °c-on jó lesz.
Kedves Ildikó! A kérdésedre válaszolva: hagyhatod vastagabbra is, de ebben pont az a lényeg, hogy kívül ropogós, belül pedig még kicsit puha.
Sok sikert kívánok mindenkinek az elkészítéséhez!
Üdv.
Livi

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2011-04-05 21:57

Köszönöm a gyors válaszod, feltétlenül ki fogom próbálni! A családom imádja a krémleveseket, így ezzel fogok "beújítani".

Döme-Ádám
Döme-Ádám Tue, 2011-04-05 12:55

Szia!
Ez nagyon szép és biztos finom is!
Szeretném elkészíteni. Tudnál segíteni még abban, hogy milyen üzemmódban (pl. légkeverés) és hány fokon sütötted?
Válaszodat előre is köszönöm!
Ildi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-04-05 11:01

Kedves klivi!
Már megint valami nagyon finomat találtál ki, ami mégis egyszerű, de nagyszerű! Jó a fénykép is,köszi szépen,elmentve:-))
Éva-Anyóca

tenger
tenger / tenger Tue, 2011-04-05 09:38

Szia, Klivi!

Nagyon gusztusos (a kép is)!!

Szerinted vastagabb rudacskákat is lehet készíteni? Amolyan mini-bagett félének?

Szép napot!

Ildikó

416
kenyérliszt BL80 40 dkg
2 teáskanál
élesztő 2 dkg
olívaolaj 2 ek
kakukkfű 1 tk
kefir 1 dl
víz 2 dl