r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos fűszeres bagett

Évi néni
Aszalt paradicsomos fűszeres bagett
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

346
Kalória
10.8g
Fehérje
67.4g
Szénhidrát
4g
Zsír
42.7g
Víz
3.9g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2083 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4451.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    2806 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    404.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 2083 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2765 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. A meleg vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Dagasztógépben az összes anyagot összegyúrjuk 10 perc alatt, majd egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre osztjuk, hengereket formálunk belőlük, bagettsütő formába fektetjük. Újabb fél órát kelesztjük langyos helyen olajos folpackkal letakarva.
  4. Mikor megkelt,kevés lisztet szitálunk a tetejére, bevágjuk éles késsel.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23

Egy ízletes, illatos, könnyed bagett. Önmagában fogyasztva is finom.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...