Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos fűszeres bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Aszalt paradicsomos fűszeres bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2083 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 346 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4451.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    2806 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 2083 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2765 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 232 Kcal

Elkészítés

  1. A meleg vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Dagasztógépben az összes anyagot összegyúrjuk 10 perc alatt, majd egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre osztjuk, hengereket formálunk belőlük, bagettsütő formába fektetjük. Újabb fél órát kelesztjük langyos helyen olajos folpackkal letakarva.
  4. Mikor megkelt,kevés lisztet szitálunk a tetejére, bevágjuk éles késsel.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6965
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Egy ízletes, illatos, könnyed bagett. Önmagában fogyasztva is finom.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mentve, köszönöm. :-)

Évi néni

Egészségedre.

Csiki Piroska

Évi néni, nagyon szépek a bagettek. Megfert?ztetek a kenyér sütéssel. Most következik a bagetted. Ma én is beküldtem egy kenyeret. Szép vasárnap estét. Piroska

Évi néni

Piroska! Meglátod, abba sem tudod hagyni. A legjobban a kenyérsütést szeretem. Így leszel evvel te is. Biztosan tudom, hogy sikeres leszel benne, hiszen annyi csodálatos receptedet ismerhettük meg. Üdv: Évi néni

Torma

Te vagy a Bagett Baronessz! Nemigen látok szebb bagetteket, mint a tieid...gratula! Receptet mentettem, köszi, Torma :)

Évi néni

Igazán köszönöm. Az az oka, hogy a fiam inkább megeszi, mint a kenyeret. Józsikám azt hiszem meghalt, így most egy Jen?vel kezdek. Üdv: Vass

Torma

Vass, ne csinald...nem hiszem el; ha egyszer mukodott, akkor csak a nagyon meleg árt a vadkovasznak...hideg nem. Es most olvastam a nemvagyokmesterszakacs oldalon, hogy 4 honapig is elvan a hutoben etetes nelkul....ha acetonosodik a hutoben (folyadek lesz a tetejen), akkor tobbszor kell etetni es tovabb "elesztgetni. Csak ido kerdese, hogy kiismerd a Jozsit, utana mar csak rutin minden...Legyel mar "huseges"! Jeno...ennek mar olyan "urias" a neve; lehet, hogy nem lesz olyan dolgos, mint a Jozsi! A napokban dol el, hogy az uj feher kovaszom beindul-e igazan...gyotrelmes kuzdelem; nem tudom, miert buntetem magam? De olyan kivancsi vagyok a feher kovaszra! Már gondolkodom a nevén, azt hiszem Fecó lesz- ha eletben marad. Ha sokaig bosszant, lehet, hogy en "ölöm" meg! T:) :)))

Évi néni

Észrevetted, hogy mi n?k többnyire férfi névvel látjuk el a kovászainkat? Természetesen nem váltam meg Józseft?l, a h?t?ben pihen. Feltettem egy fáradt kis munkáját, ami viszont olyan finom volt, hogy csak szuperlativuszokban tudok róla mesélni. Nem bántom én Józsit, csak kicsit pihen. Addig kinevelem Jen?t, aki még macsósabb lesz, mert korpát is tettem bele. Majd részletesen beszámolok. Jen? még csak 3 napos. Üdv: V

Törölt felhasználó

Drága Évi néni! Tegnap készült el a 3db remekm?, fehér tönkölylisztes öregtésztával és diabetikus süt?liszttel. Ma egy fél árválkodik a kenyértartóban... Véletlenül mellényúltam és kakukkf? helyett fokhagyma került bele, de legközelebb direkt az megy bele. Alig bírtam kivárni, hogy kih?ljön valamennyire, házi sajtkrémb?l készült medvehagymás körözöttel elnyammogtam... KÖSZÖNÖM!!! Ölellek: Dóri

Évi néni

Drága Dóri! Fantasztikusan örülök, hogy ilyen jól sikerült a kenyérsütés.Most nekem is jelent meg egy nem kicsit fokhagymás lepénykenyerem. Az valami isteni volt. Esetleg azt is próbáld ki, ha van kedved. Szerintem a konyhai tevékenykedések között az egyik legjobb a kenyérsütés. Örülök, hogy részese lehettem a sikerednek. Persze a jó, újító ötletek nagyon fontosak. Gratulálok. További kellemes kenyérsütést kívánok! Szeretettel: Évi néni

Törölt felhasználó

Ez egy nagyon tuti recept! Nem kelt nagyra és féltem is, de a végeredmény csúcs! Nálam 20 perc és az utolsó 10 percben 200-ra vettem a fokot!

Évi néni

Örülök hogy tetszik a recept. Imádom a házi kenyeret, mert tudom, hogy mit teszek bele. :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.