Aszalt paradicsomos fűszeres bagett
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
346
Kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g kovász455 kcal
-
50g rozsliszt175 kcal
-
169 kcal
-
250g kenyérliszt bl80903 kcal
-
150g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
71 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
139 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Összesen
2083
Kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
27.9g kovász51 kcal
-
5.6g rozsliszt19 kcal
-
19 kcal
-
27.9g kenyérliszt bl80101 kcal
-
16.7g víz0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
2.8g méz8 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
16 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
Összesen
232
Kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 741.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
346
Kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4451.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 951 mg
-
Nátrium 2806 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 256.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 24787 micro
-
Lut-zea 1182 micro
Összesen
2083
Kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2765 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
232
Kcal
Hozzávalók
-
25 dkg kovász
-
5 dkg rozsliszt
-
25 dkg kenyérliszt bl80
-
1.5 dl víz
-
1 tk só
-
1 ek méz
-
1 dkg friss élesztő
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kk bors
-
1 kk chilipehely
-
1 kk kakukkfű
-
0.5 tk rozmaring
-
6 db szárított paradicsom
-
2 ek tejföl
Elkészítés
- A meleg vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.
- Dagasztógépben az összes anyagot összegyúrjuk 10 perc alatt, majd egy órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre osztjuk, hengereket formálunk belőlük, bagettsütő formába fektetjük. Újabb fél órát kelesztjük langyos helyen olajos folpackkal letakarva.
- Mikor megkelt,kevés lisztet szitálunk a tetejére, bevágjuk éles késsel.
- 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x23
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6965
- Feltöltés dátuma: 2013. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:

Évi néni
1830 recept
Egy ízletes, illatos, könnyed bagett. Önmagában fogyasztva is finom.
Hozzászólások
Mentve, köszönöm. :-)
Egészségedre.
Évi néni, nagyon szépek a bagettek. Megfert?ztetek a kenyér sütéssel. Most következik a bagetted. Ma én is beküldtem egy kenyeret. Szép vasárnap estét. Piroska
Piroska! Meglátod, abba sem tudod hagyni. A legjobban a kenyérsütést szeretem. Így leszel evvel te is. Biztosan tudom, hogy sikeres leszel benne, hiszen annyi csodálatos receptedet ismerhettük meg. Üdv: Évi néni
Te vagy a Bagett Baronessz! Nemigen látok szebb bagetteket, mint a tieid...gratula! Receptet mentettem, köszi, Torma :)
Igazán köszönöm. Az az oka, hogy a fiam inkább megeszi, mint a kenyeret. Józsikám azt hiszem meghalt, így most egy Jen?vel kezdek. Üdv: Vass
Vass, ne csinald...nem hiszem el; ha egyszer mukodott, akkor csak a nagyon meleg árt a vadkovasznak...hideg nem. Es most olvastam a nemvagyokmesterszakacs oldalon, hogy 4 honapig is elvan a hutoben etetes nelkul....ha acetonosodik a hutoben (folyadek lesz a tetejen), akkor tobbszor kell etetni es tovabb "elesztgetni. Csak ido kerdese, hogy kiismerd a Jozsit, utana mar csak rutin minden...Legyel mar "huseges"! Jeno...ennek mar olyan "urias" a neve; lehet, hogy nem lesz olyan dolgos, mint a Jozsi! A napokban dol el, hogy az uj feher kovaszom beindul-e igazan...gyotrelmes kuzdelem; nem tudom, miert buntetem magam? De olyan kivancsi vagyok a feher kovaszra! Már gondolkodom a nevén, azt hiszem Fecó lesz- ha eletben marad. Ha sokaig bosszant, lehet, hogy en "ölöm" meg! T:) :)))
Észrevetted, hogy mi n?k többnyire férfi névvel látjuk el a kovászainkat? Természetesen nem váltam meg Józseft?l, a h?t?ben pihen. Feltettem egy fáradt kis munkáját, ami viszont olyan finom volt, hogy csak szuperlativuszokban tudok róla mesélni. Nem bántom én Józsit, csak kicsit pihen. Addig kinevelem Jen?t, aki még macsósabb lesz, mert korpát is tettem bele. Majd részletesen beszámolok. Jen? még csak 3 napos. Üdv: V
Drága Évi néni! Tegnap készült el a 3db remekm?, fehér tönkölylisztes öregtésztával és diabetikus süt?liszttel. Ma egy fél árválkodik a kenyértartóban... Véletlenül mellényúltam és kakukkf? helyett fokhagyma került bele, de legközelebb direkt az megy bele. Alig bírtam kivárni, hogy kih?ljön valamennyire, házi sajtkrémb?l készült medvehagymás körözöttel elnyammogtam... KÖSZÖNÖM!!! Ölellek: Dóri
Drága Dóri! Fantasztikusan örülök, hogy ilyen jól sikerült a kenyérsütés.Most nekem is jelent meg egy nem kicsit fokhagymás lepénykenyerem. Az valami isteni volt. Esetleg azt is próbáld ki, ha van kedved. Szerintem a konyhai tevékenykedések között az egyik legjobb a kenyérsütés. Örülök, hogy részese lehettem a sikerednek. Persze a jó, újító ötletek nagyon fontosak. Gratulálok. További kellemes kenyérsütést kívánok! Szeretettel: Évi néni
Ez egy nagyon tuti recept! Nem kelt nagyra és féltem is, de a végeredmény csúcs! Nálam 20 perc és az utolsó 10 percben 200-ra vettem a fokot!
Örülök hogy tetszik a recept. Imádom a házi kenyeret, mert tudom, hogy mit teszek bele. :-)