Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diabetikus franciakrémes

Diabetikus franciakrémes
Diabetikus franciakrémes
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus cukrászdai süti diabetikus változata természetes édesítőszerrel, ami a párom szerint jobb, mint a cukros változat!!!:D

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tészta tetejére

A sárga krémhez

A tejszínes krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát elkészítjük úgy, hogy a liszteket összekeverjük, ráöntjük a vizet, beletesszük a sót, ecetet, majd a kis darabokra vágott margarint és homogén tésztát gyúrunk. Ezután kinyújtjuk a tésztánkat és kétszer szimpla, dupla hajtást végzünk rajta, majd becsomagoljuk folpakba és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Amikor eltelt az 1 óra, akkor kivesszük és vékonyra nyújtjuk úgy, hogy kicsit nagyobb legyen, mint a tepsi amibe tesszük, majd ráncolva helyezzük bele. A tésztát 220 C-on 10-15 percig sütjük.
  3. Amíg sül a tésztánk elkészítjük a krémet úgy, hogy a tojássárgájákat a xilittel, pudingporral, vanília aromával, lisztkeverékkel és egy kevés tejjel elkeverjük csomómentesre, közben a többi vizet és tejet is hozzákeverjük, és feltesszük főni, kavargatjuk amíg szép, sűrű krémet nem kapunk.
  4. Közben megsül a tésztánk és a tepsi közepénél félbevágjuk, az egyik lap lesz a krémes alja, a másik lapot pedig négyzetekre vágjuk (5 x 5 cm), és az lesz a teteje. Természetesen két kisebb egyforma tepsiben is megsüthetjük a lapokat, és akkor nem kell felezni, hanem értelemszerűen az egyik az alja lesz, a másik pedig a teteje a krémesünknek.
  5. Egy kisebb cukrászkeretet (vagy ha nincs, akkor egy négyzet alakú műanyag doboz, vagy négyzet alakú sütőforma) rátesszük a tésztánk alsó lapjára, majd beleöntjük a sárga krémet és picit hagyjuk hűlni. Közben kemény habbá verjük a tejszínt a xilittel, és kitöltjük vele a cukrászkeretet (műanyag dobozt vagy formát), majd elsimítjuk.
  6. A négyzetre vágott felső lapokra elkészítjük a kávés mázat, egy kevés kávé és "porxilit" keverékével (sűrű legyen), és a lapocskákra kenjük. Ezután rápakoljuk a tetőket sorra a tejszínhab tetejére, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Másnap a felső tetejük mentén kockákra vágjuk a krémeseket, és fóliacsíkkal körbetekerjük őket, hogy cukrászdai hangulata legyen.
     
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 035
elküldve: 4
receptkönyvben: 162
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

DaniellaK

Mióta szakács: 2012.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cukormentes franciakrémes, krémes, édesítőszeres krémes

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildi68
Ildi68 Wed, 2012-10-10 18:41

Szia megkérdezhetem mi az a xilit ? Bocsi de én még nem halottam róla .

292
diabetikus liszt 6.5 dkg
finomliszt 6 dkg
víz 0.5 dl
ecet 1 teáskanál
0.5 teáskanál
margarin 10 dkg
xilit 2 ek
feketekávé 20 ml
tojássárgája 4 db
vaníliás pudingpor 2.5 csomag
diabetikus liszt 1 evőkanál
finomliszt 1 evőkanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
tej 4 dl
víz 5 dl
xilit 3 ek
habtejszín 4 dl
xilit 2 ek