r
Nosalty Logó

Kávés krémes

NS
Kávés krémes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

321
Kalória
8g
Fehérje
47g
Szénhidrát
11.8g
Zsír
52.2g
Víz
180.8g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6057.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1252 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    563.7 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    626.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2225 micro
Összesen 3852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Feltörjük a tojásokat, külön szedjük a fehérjét a sárgájától.
  2. A sárgákból robotgéppel habot keverünk a 8 ek cukorral fehéredésig. Majd az aromát és az olvasztott margarint is hozzáadjuk.
  3. A száraz anyagokat is összekeverjük, a 8 ek réteslisztet a kakaóporral, sütőporral, a csipet sóval és 1 ek kávéval.Majd homogénné keverjük a masszával.
  4. Kikenjük egy kis vajjal és liszttel a tepsit, majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben sütjük. (5 perc nagylángon, többit alacsony fokozaton).
  5. Eközben megcsináljuk a lényeget, a krémet.Kimérünk 1,2 l vizet. Ebből kb. 2 decit külön kis tálkába helyezünk, a többit felrakjuk melegedni a főzőlapra egy nagyobbacska fazékba. (Nem baj, hogy épp csak az aljáig ér a víz, ugyanis a habot is ebbe a fazékba fogjuk beleforgatni...)
  6. A 2 dl vízbe az 5 csomag vaníliapudingot a 13 ek cukorral, 1 ek aromával, és 2 ek instant kávéval kevergetjük, csomómentesre.
  7. Majd a melegedő vízhez öntjük, és először normál, majd kisebb lángon fakanállal folyamatosan kavargatjuk, míg pudingállagúra besűrűsödik. (kicsit több idő lesz, mint egy átlag pudingnál)
  8. Ha kész, karamellszínű, akkor jöhet a hab.Robotgéppel és 2 ek cukorral kőkemény (na jó, elég ha kemény) habbá verjük, s ezt három részben hozzákeverjük a pudinghoz spatulával, óvatosan. Könnyű kávés hab lesz belőle.
  9. Ha ezzel is megvagyunk, a piskóta tetejére eloszlatjuk a krémet.
  10. Végül szita/tejszűrő segítségével kakaóport szórunk a tetejére.
  11. 1 éjszakára be a hűtőbe tesszük, és másnap gyönyörű kis kockákat lehet belőle vágni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24x6

A barátommal már régen tervezzük, hogy kipróbáljuk a krémest házilag, de valahogy nem került rá sor. Most úgy adódott, hogy vendégeket vártunk, és lényeges volt, hogy könnyen olvadós süti legyen a vendégváró, foghiány miatt :D. De hogy az "igazi" vaníliás krémes megmaradjon talonba, hogy közösen készítsük el, így most egyedül kifejlesztettem egy kávés változatát. Így nem szegtem meg ígéretet, s mindenki örült a sütinek :). Ebből az adagból olyan 15 nagyobb kocka jön ki. Itt a készítés menetéről képeket is láthattok: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/kaves-kremes.html

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...