r
Nosalty Logó

Csőben sült, húsos brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csőben sült, húsos brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1464 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    1472 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    3499 micro
Összesen 1464 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst nagyon picike olajon kevergetve megsütjük. Ha keletkezik pörzsanyag, annál ízletesebb lesz az étel. Miután levettük a tűzről, 2-2 csipet sót teszünk rá.
  2. A brokkolit rózsájára szedjük, és enyhén sós, lobogó vízbe tesszük. 7-10 perc alatt félpuhára főzzük. Ezután egy szűrőtálban lecsepegtetjük róla a felesleges főzővizet.
  3. Amíg hűl a hús és a brokkoli, elkészítjük az öntetet. Egy méretes tálban egyneművé keverjük a tojásokat a főzőtejszínnel, sóval, kiskanál őrölt fekete borssal.
  4. Egy méretes tepsit vagy hőálló üvegtálat (nálam ez 23x17cm) egy ujjnyi vajjal körbe kenünk. Ebbe rakosgatjuk a félpuha, langyosra hűlt brokkolit. Egy evőkanál segítségével rámerjük a kihűlt, sült darált húst úgy, hogy a brokkoli rózsák közé is kerüljön. A maradék vajat kis darabokra vágjuk, és ide-oda rárakjuk a darált hús tetejére. Ezután ráöntjük a tejszínes öntetet. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszü,k és 25 percig sütjük.
  5. Az idő elteltével kivesszük a sütőből a tepsit. A megsült húsos brokkoli tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. A sajtra paradicsomszeleteket teszünk. A tepsit visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre, vagyis addig, amíg aranybarnára pirul a teteje.
  6. A kész ételünket langyosra hűtjük, kockákra vágjuk és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x17
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4181
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült, húsos brokkoli
Lizinka_ 593 recept

Variáció a brokkoli felhasználására, hogy mindig más formában kerüljön az asztalra. Könnyű, ízletes étel. Aki elkészíti, nem fog csalódni benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek