r
Nosalty Logó

Csőben sült, húsos brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csőben sült, húsos brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1464 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    1472 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    3499 micro
Összesen 1464 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst nagyon picike olajon kevergetve megsütjük. Ha keletkezik pörzsanyag, annál ízletesebb lesz az étel. Miután levettük a tűzről, 2-2 csipet sót teszünk rá.
  2. A brokkolit rózsájára szedjük, és enyhén sós, lobogó vízbe tesszük. 7-10 perc alatt félpuhára főzzük. Ezután egy szűrőtálban lecsepegtetjük róla a felesleges főzővizet.
  3. Amíg hűl a hús és a brokkoli, elkészítjük az öntetet. Egy méretes tálban egyneművé keverjük a tojásokat a főzőtejszínnel, sóval, kiskanál őrölt fekete borssal.
  4. Egy méretes tepsit vagy hőálló üvegtálat (nálam ez 23x17cm) egy ujjnyi vajjal körbe kenünk. Ebbe rakosgatjuk a félpuha, langyosra hűlt brokkolit. Egy evőkanál segítségével rámerjük a kihűlt, sült darált húst úgy, hogy a brokkoli rózsák közé is kerüljön. A maradék vajat kis darabokra vágjuk, és ide-oda rárakjuk a darált hús tetejére. Ezután ráöntjük a tejszínes öntetet. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszü,k és 25 percig sütjük.
  5. Az idő elteltével kivesszük a sütőből a tepsit. A megsült húsos brokkoli tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. A sajtra paradicsomszeleteket teszünk. A tepsit visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre, vagyis addig, amíg aranybarnára pirul a teteje.
  6. A kész ételünket langyosra hűtjük, kockákra vágjuk és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x17
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 4009
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült, húsos brokkoli
Lizinka_ 589 recept

Variáció a brokkoli felhasználására, hogy mindig más formában kerüljön az asztalra. Könnyű, ízletes étel. Aki elkészíti, nem fog csalódni benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?