Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán árpagyöngyével

Rakott padlizsán árpagyöngyével
Rakott padlizsán árpagyöngyével
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy húsmentes hétvége keretében készült ez a színes, csupa zöldséges, kímélő fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük az árpagyöngyét dupla mennyiségű vízben kevés sóval, 2 ek olajjal.
  2. A padlizsánt felkarikázzuk héjával együtt, sózzuk, majd szűrőbe tesszük, egy tányérral lenyomjuk, és várunk egy órát, amíg kicsöpög.
  3. Majd serpenyőben elősütjük a héjas, kb. 2 cm vastag padlizsánkarikákat kevés olajon.
  4. Félretesszük, majd a felaprított hagymán megpirítjuk a felszeletelt gombát, amit sóval,borssal és sok borsikafűvel ízesítünk.
  5. Ezek után egy jénaiba rétegezzük a sült padlizsánt, árpagyöngyét, pirított gombát, közé sok-sok paradicsomkarikát.
  6. Tetejét padlizsánnal, tejföllel,reszelt sajttal lezárjuk.
  7. Forró sütőben kb.35-40 perc alatt elkészül.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 517
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-padlizsános rakottas, húsmentes rakott padlizsán árpagyönggyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agnes54
agnes54 Sun, 2012-04-15 08:33

Kedves Jahin! Ismeretlenül is gratulálok a recepthez, bevallom én egy kicsi darálthússal is rétegezem, külön örülök az árpagyöngy felhasználásához, nagyon szeretem. Értesítem a fogadtatásról a családban - nagyon ehető étel.

456
padlizsán 2 nagy db
gomba 30 dkg
paradicsom 4 db
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
gersli 10 dkg
tejföl 2 dl
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint