r
Nosalty Logó

Darált marharagus taco, avokádóval, savanyított hagymával és salátával

Nosalty
Darált marharagus taco, avokádóval, savanyított hagymával és salátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Savanyított hagyma

Darált húsos ragu

Összeállítás

596
Kalória
29.6g
Fehérje
61.3g
Szénhidrát
26.2g
Zsír
222.9g
Víz
71.9g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Savanyított hagyma

Darált húsos ragu

Összeállítás

Összesen 596 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Savanyított hagyma

Darált húsos ragu

Összeállítás

Összesen 3599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Savanyított hagyma

Darált húsos ragu

Összeállítás

Összesen 166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 596 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11631.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    7644 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    367.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1337.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    880 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    2860 micro
  • β-crypt
    523 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 3599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

Savanyított hagyma

  1. A lila hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy kis edényben összeforraljuk a vizet a cukorral, a sóval és az ecettel.
  3. Hozzáadjuk a hagymaszeleteket és félretesszük hűlni. (Dunsztolt befőttes üvegbe téve a hűtőben sokáig el lehet tárolni.)

Darált húsos ragu

  1. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az apróra vágott vöröshagymát lepirítjuk rajta. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  2. Ezután megszórjuk a mexikói fűszerkeverékkel, és alacsony lángon tovább piritjük, nehogy odaégjen.
  3. Hozzáborítjuk a darált húst, alaposan összekeverjük, és tovább pirítjuk, ezzel is fokozva az ízeket.
  4. Mikor már szinte kész a hús, hozzáadunk 2-3 evőkanál Tabasco® Sriracha szószt, és ezzel is még pár percig főzzük.
  5. Miután elkészült a husi, jöhet a tacók megtöltése és a tálalás.

Összeállítás

  1. A taco "kagylókat" először a darált hússal töltjük meg, utána halmozunk rájuk a salátából, majd mehet rá a paprika, az avokadópép és a paradicsom.
  2. Ízlés szerint nyomunk rájuk egy kevés Tabasco® Sriracha szószt.
  3. Kerül még rá a (lehűtött) házi savanyított hagymából, kanalazunk rájuk tejfölt, és megszórjuk őket reszelt cheddarral is.
  4. Végezetül megkoronázzuk az egészet friss korianderrel vagy petrezselyemmel.
  5. Frissen tálaljuk, de egy-két órát simán kibír hűtőszekrényben is. Mivel a ragut nem csináltuk túl "levesesre", így nem fogja eláztatni a taco kagylókat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ropogós taco "kagylókat" töltöttünk meg fűszeres darált marhahússal, házi savanyított hagymával, friss salátával, krémes avokádóval, paradicsommal és még sok-sok finomsággal. Ez egy igazán egyszerű és gyors ebéd- vagy vacsorarecept, amelyet az egész család vagy baráti társaság élvezni fog, még talán a kevésbé ínyencek is. Elhihetitek, hogy ezek a tacók sokkal finomabbak és egészségesebbek, mint a gyorséttermi változatok, különösen akkor, ha házi készítésű fűszerkeveréket használunk hozzá. Ami a legjobb az egészben, hogy ez a vacsora kb. 30 perc alatt az asztalra varázsolható és igazán autentikus élményt fog nyújtani. Szóval elő a tequilát és sombrerót, indulhat a mexikói őrület!

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek