Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált hússal töltött burgonya 4. - tavasziasan

Darált hússal töltött burgonya 4. - tavasziasan
Darált hússal töltött burgonya 4. - tavasziasan
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt találtam egy régi receptkönyvben, de sokáig nem csináltam meg. Végül megérte a próbálkozás: tényleg friss ízű a fűszerek miatt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kivájt krumpikkal lehet a húst szaporítani, de általában erre nincs szükség, inkább szórjuk a töltött krumplik közé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megmosott krumplikat a babérlevéllel és a köménnyel együtt sós vízben puhára főzzük.
  2. A krumplikat meghámozzuk, tetejüket levágjuk, a belsejüket kivájjuk.
  3. A darált húst elkeverjük a felaprított hagymával, a paprikával, a kakukkfűvel, a mustárral, az átnyomott fokhagymával, 1 tojással, a petrezselyemmel és egy maroknyi reszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A krumplik üregét megtöltjük a keverékkel, majd visszetesszük rájuk a levágott tetejüket. Kivajazott tepsiben, alufóliával lefedve előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. 
  5. A tejfölt elkeverjük a másik tojással, sózzuk.
  6. Fél óra sülés után levesszük a fóliát, és ezt a szószt rákenjük a tetejükre, majd a maradék reszelt sajtot pakoljuk rájuk. Így sülnek még további 20 percig, amíg a sajt rápirul a krumplikra.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 36 537
elküldve: 3
receptkönyvben: 432
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

kadara

Mióta szakács: 2011.01.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált hússal töltött fűszeres burgonya, töltött krumpli

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manka80
manka80 Sat, 2011-02-12 16:06

szia. Nagyon egyszerűnek és finomnak tűnik. Szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen jó trükk, hogy a krumpli ne törjön szét, miközben kaparom a belsejét? Köszönöm
Manka

kadara
kadara / kadara Sat, 2011-02-12 22:22

Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket! Én egy teáskanállal szoktam körbekarcolni belül, és azzal is szedem ki a belsejét. Persze van, amikor nekem is szétesik... :-(

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-02-11 22:21

Ez nagyon guszta! Szép a fénykép és nagyon találékony a recepted:-))) Mentve.Szép hétvégét!Éva-Anyóca

481
burgonya 8 közepes db
darált sertéshús 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 2 ek
fűszerpaprika 1 kk
mustár 1 ek
kakukkfű 1 csipet
tojás 2 db
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 1.5 dl
trappista sajt 15 dkg
babérlevél 1 db
köménymag 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint