Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dalmát kocka

Dalmát kocka
Dalmát kocka
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dalmát barátainktól származik ennek a sütinek a receptje. Mondhatom, hogy vetekszik az ízvilága a világ legjobb krémeseivel... Habkönnyű diós piskóta egy csodálatos, főzött vaníliakrémmel.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor el nem olvad. Egy keverőlapáttal hozzávegyítjük a liszttel, sütőporral, szódabikarbónával elkevert darált diót.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe (30 x 40 cm) kenjük a tésztát, a tetejét megszórjuk a beáztatott, lecsepegtetett mazsolával, a durvára vágott dióval.
  3. 180 C fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Hűlés után kiemeljük a tepsiből, óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt, majd hosszanti irányban kettévágjuk a süteményt. Nagyon vigyázzunk, mert könnyen törik a tésztánk.
  5. A krémet az egyik lapra halmozzuk, egyenletesen elkenjük rajta, és befedjük a másik lappal. Alaposan kihűtjük, és kockákra vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A pudingporból, cukorból, tejből pudingot főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Hűlés után a vanília kivonattal és 0,5 dl tejszínnel kihabosítjuk.
  3. A maradék tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval, és a pudinghoz keverjük óvatosan.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 883
elküldve: 10
receptkönyvben: 353
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: 2

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós piskóta vaníliakrémmel, vaníliakrémes diókocka, krémes diós süti

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

makutyi
makutyi Wed, 2015-06-03 19:14

Nagyon megtetszett a recepted, szeretném megsütni hétvégén. Mit javasolsz, ha előző nap készítem, akkor betöltve álljon egy napot, vagy inkább tálalás előtt pár órával tegyem csak rá a krémet? Nem tudom, hogy a tésztája pont jóra puhul-e vagy inkább elázik? Köszönöm

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2015-06-16 08:08

Bocsáss,meg,hogy csak most válaszolok,de sajnos a rendszer nem jelzi a hozzászólásokat...csak ma néztem be a receptekhez.
Nyugodtan tölthető előző nap is...a tészta nem ázik át.

aantee
aantee / aantee Wed, 2015-05-20 21:18

Volt maradék tojásfehérjém a fagyóban és végre felhasználhattam... Nem is gondoltam, hogy ennyire finom lesz. A krém nekem inkább tejszínhab, a vaníliás pudingot nem érezni benne, de nem is hiányzott. Nagy-nagy pozitív meglepetés volt a sütid! Ízgazdag, szép, különleges és könnyű megcsinálni.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2015-05-21 16:34

Örömmel tölt el,hogy elnyerte receptem a tetszésedet, és egyben köszönöm a visszajelzést.

Zoralina0719
Zoralina0719 Tue, 2015-05-12 19:54

Tetszik a recept,én viszont a 4tojás sárgáját használnám fel a krémhez. Ha már a tésztába úgyis csak a fehérje kell.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2015-05-12 20:56

Igen, valóban fel lehet használni,de akkor inkább liszttel szoktam készíteni.
Ha így készítem,akkor másnapig a hűtőben szoktam lefóliázva tartani a sárgáját és felhasználom más sütihez...pld. kalácsokhoz

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2015-05-12 19:03

Köszönöm,hogy jelezted érdeklődésedet a süti iránt...Sok sikert az elkészítéshez,és remélem elnyeri, majd a tetszéseteket...egyben köszönöm,hogy leírtad ezt a receptet.
Én is elfogom készíteni 2 hét múlva, mert akkor jönnek Kedves Barátnőmék és remélem örömet szerzek Nekik egy kis " hazaival ".

piakistvanne
piakistvanne Tue, 2015-05-12 16:08

Nagyon felkeltette az érdeklődésem a sütid,én is kaptam receptet a Dalmát barátaimtól ami így szól 6 tojásfehérje,6 evőkanál cukor,6 evőkanál liszt,1 evőkanál olaj.1/2 sütőpor.
Barna tészta 6 tojássárgája,6 evőkanál cukor,2 evőkanál kakaó,6 evőkanál liszt,1 evőkanál olaj,1 dl tej,1/2 sütőpor,a fehér tésztát tepsibe simítjuk ,majd erre kanállal rakunk a barna tésztából csomókat és sütjük.mikor megsült azonnal öntünk rá egy öntetet ami 4dl tejből és 4 evőkanál cukorból áll és ezt felforraljuk és úgy öntjük a tésztára.A krém pedig 1 liter tej,3 vanília vagy csokipuding,10 evőkanál cukor,1 margarin ,ezt kikeverjük és a kihűlt tésztára kenjük ,ennek a tetejére 1/2 tejszínhabot kenünk és megszórjuk reszelt csokival.Nagyon soknak tűnik a cukor de nem lesz túlzott édes és nagyon finom,a tésztát nem vágom el csak az alján van.A hétvégén meg csinálom a te dalmát szeletedet is.Köszi a receptet.

282
tojásfehérje 4 db
1 csipet
finomliszt 4 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
porcukor 12 dkg
dió 6 dkg
mazsola 6 dkg
vaníliás pudingpor 2 ek
cukor 2 ek
vanília kivonat 2 kávéskanál
tej 2 dl
növényi tejszín 2.5 dl
habfixáló 0.5 csomag