r
Nosalty Logó

Currys zellerkrémleves pirított császárszalonnával, pirított kolbásszal és tökmaggal

TPH.Veracska
Currys zellerkrémleves pirított császárszalonnával, pirított kolbásszal és tökmaggal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

330
Kalória
10.1g
Fehérje
21.1g
Szénhidrát
23.4g
Zsír
163.4g
Víz
41.6g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Összesen 1648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    117 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5293.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    3306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    817.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A vöröshagymát összedarabolva olíviolajon megpirítjuk. Fűszerezük: só, bors, ételízesítő.
  2. Felöntjük 2-3 dl vízzel, hozzáadjuk az felkockázott krumplit és zellert. Ha kell, még annyi vizet öntünk hozzá, hogy pont ellepje, és megfőzzük. Közben belerakom a leveskockát.
  3. Ha puhára főtt a krumpli és a zeller, hozzáöntjuk a főzőtejszínt, és fűszerezzük: curry, fokhagymapor, bors. Miután a főzőtejszín is felforrt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Kóstolás után még fűszerezzük, ha szükséges.

Levesbetét (ízlés szerint)

  1. Miután kész a leves, megpirítjuk először a csíkokra vágott császárszalonnát, utána pedig a felkockázott kolbászt.
  2. Tálaláskor a már tányérba kiszedett levest megszórjuk a pirított császárszalonnával, kolbásszal, tökmaggal és petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek