Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves pirított zellerkockával

Zellerkrémleves pirított zellerkockával
Zellerkrémleves pirított zellerkockával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokott krémlevest kicsit fel akartam turbózni.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk, kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a zeller háromnegyedét, fedő alatt pár percig pároljuk, felöntjük fél liter vízzel, beledobjuk a leveskockát, lefedve puhára főzzük. Ha kell, még sóval, esetleg kicsi borssal ízesítjük.
  3. Közben a maradék apróra kockázott zellert kis vajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  4. A levest botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejfölt, mustárral ízesítjük.
  5. Tálaláskor a leves tetejére rakjuk a pirított zellerkockákat. Ha van - nekem most éppen volt itthon - pár levélke halványító zellert is lehet rászórni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 463
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
259 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerkrémleves, tejfölös zellerkrémleves, zellerkrémleves pirított zellerrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529
újhagyma 5 közepes db
napraforgó olaj 1 dl
zeller 1 nagy db
víz 5 dl
leveskocka 1 db
tejföl 2 dl
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg