r
Nosalty Logó

Zellerkrémleves tojáscsigákkal

A kis gasztronauta
Zellerkrémleves tojáscsigákkal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

145
Kalória
3.9g
Fehérje
13.1g
Szénhidrát
7g
Zsír
109.2g
Víz
61.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 145 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A feltéthez

Összesen 35 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 145 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4309 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    3483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 35 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymát üvegesre pirítjuk a vajon. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
  2. Ha már megpuhultak, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát és a felszeletelt zellert (pár darabot hagyjunk a díszítéshez). Ízesítjük sóval, borssal, és puhára pároljuk.
  3. Felöntjük húslevessel, és készre főzzük.
  4. Botmixerrel összeturmixoljuk, és ízesítjük, ha szükséges. Tejszínnel felöntjük, és összemelegítjük.
  5. Megszórjuk petrezselyemmel, és tetszőleges feltétel tálaljuk. (Pár csepp citromlevet is csepegtethetünk bele, úgy még pikánsabb lesz az íze.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Készíthető gumós zellerből is, úgy is nagyon finom. Kipróbáltam már sokféle fűszerrel ízesíteni, de szerintem az így elkészített levesben érződik leginkább a zeller karakteres íze. A képen tojáscsigákkal tálaltam, amit úgy készítettem, hogy a tojásokat felvertem, sóztam, borsoztam és hozzáadtam a felaprított zeller- és petrezselyemzöldet. A felhevített olajban megsütöttem az egyik oldalát, majd megfordítottam, és a másik oldalát is készre sütöttem. Ha kihűlt, feltekertem, és kis csíkokat vágtam belőle. Ötletes kis feltét, bármilyen krémleveshez illik. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek