Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s lencseleves

Curry-s lencseleves
Curry-s lencseleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megfőztem a húsos sonkacsontot, és a levét használtam ehhez a leveshez. Nem tudtam, hogyan fűszerezzem, és egy ezeréves, kis receptes füzetben találtam ezt az ötletet. Curry, pirospaprika meg római kömény. Nagyon érdekesnek hangzott, és a csípős paprika meg a savanykás paradicsom jól kikerekítette a füstölt-sós levet meg az édeskés répák ízét.

hozzávalók / 6 adag

a leveshez

a curry fűszerkeverékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajon, közepes lángon, pirítsuk meg a kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a megpucolt, karikára vágott répát, zellert meg paszternákot. Pároljuk 8-10 percig, néha keverjük meg.
  2. Szórjuk meg a fűszerekkel, alaposan keverjük össze. Öntsük fel a sonkalével meg a vízzel. Adjuk hozzá az átválogatott, megmosott lencsét, a paprikát egészben. Addig főzzük, amíg a lencse megpuhul.
  3. Öntsük hozzá a paradicsomot, és főzzük együtt 1-2 percig.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 1 181
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
716 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségleves lencsével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

182
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
pasztinák 1 közepes db
curry por 3 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
sonkalé 0.5 l
víz 1.5 l
lencse 20 dkg
zöldpaprika 1 közepes db
konzerv paradicsom 45 dkg
római kömény 2 ek
koriander 2 ek
kurkuma 2 teáskanál
chilipehely 1 kávéskanál
mustár 0.5 teáskanál
gyömbérpor 0.5 teáskanál