r
Nosalty Logó

Curry-s bundában sült borjúmáj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Curry-s bundában sült borjúmáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1320 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2641 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11744 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1320 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    24 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    120 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23487 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 2641 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha ebédre készítjük a májat, akkor reggel szeleteljük fel, a két fokhagymagerezdet reszeljük rá, és a tejet öntsük rá. Alufólia alatt panírozásig állni hagyjuk a hűtőben.
  2. A szokásos módon előkészítjük a panírhoz valókat, és a zsemlemorzsába belekeverjük a curry-port. Bepanírozás után a májszeleteket forró olajban, lassan sütjük. (Kicsit nehezen sült át az enyém, valószínűleg vastagra szeltem).
  3. Papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk, tányérra tesszük, meghintjük sóval, és párolt zöldséggel, káposztasalátával kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4814
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 03.

Ajánló

Ezeken a hideg téli napokon kifejezetten jólesik a forró, enyhén csípős étel. Laktató, de mégsem nehéz. Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Találtam a fagyasztóban egy darab borjúmájat, amit legutóbbi piaci körutamon szereztem. Nagyon megörültem neki, imádom a rántott májat, így nem volt kérdés, mi lesz a sorsa. Viszont fel akartam dobni valamivel: legyen curry-s a bundája! Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?