Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s bundában sült borjúmáj

Curry-s bundában sült borjúmáj
Curry-s bundában sült borjúmáj
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam a fagyasztóban egy darab borjúmájat, amit legutóbbi piaci körutamon szereztem. Nagyon megörültem neki, imádom a rántott májat, így nem volt kérdés, mi lesz a sorsa. Viszont fel akartam dobni valamivel: legyen curry-s a bundája! Nagyon finom lett.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ezeken a hideg téli napokon kifejezetten jólesik a forró, enyhén csípős étel. Laktató, de mégsem nehéz. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha ebédre készítjük a májat, akkor reggel szeleteljük fel, a két fokhagymagerezdet reszeljük rá, és a tejet öntsük rá. Alufólia alatt panírozásig állni hagyjuk a hűtőben.
  2. A szokásos módon előkészítjük a panírhoz valókat, és a zsemlemorzsába belekeverjük a curry-port. Bepanírozás után a májszeleteket forró olajban, lassan sütjük. (Kicsit nehezen sült át az enyém, valószínűleg vastagra szeltem).
  3. Papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk, tányérra tesszük, meghintjük sóval, és párolt zöldséggel, káposztasalátával kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

currys rántott borjúmáj, rántott borjúmáj currys bundában

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 12:50

Kedves Zsuzsa! Köszi szépen.Várom a tofus recepteket. :-)) Kipróbálom, nem is gondoltam, hogy ilyen ízesítéssel is kapható,mert az azt jelenti, hogy nem natúr,tehát bizalommal van hozzá az ember, mert már eleve érdekes az alapanyag.Köszi!:-)))Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 10:42

Kedves Zsuzsa!Nincs ellentábor, ha sikerül, igenis tedd fel a nyuszis receptet, nagyon jól hangzik.:-))
A mai ebédet se semmi, a felfelé azt jelenti, felraktad.Akkor megvizslatom, milyen, és lehet, hogy kipróbálom a tofut.Ki tudja, hús,...most még nem! Szép napot!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-01-04 11:18

Kedves Éva-Anyóca, igen, feltettem, csak még nem jelent meg, de előbb-utóbb...Én kb egy hónapja próbáltam ki először a tofut és kellemesen csalódtam. Nézz körül a receptjeim között, ott találsz párat: dubarry-módra például. Na, az igen finom volt. És kapható már medvehagymás, füstölt, natúr, paprikás stb. Fel tudja dobni az étkezéseket. És a kókuszos indiai csirke változataként is elkészítettem magamnak a tofut, az is fent lesz nemsoká. Rakott zöldséghez is jó, meg pörköltnek is. Egy 30 dkg-os darab natúr tofut 300 ft-ért vettem, az három adagnak felel meg. Az ízesítettek kicsit drágábbak, a medvehagymásat 360 Ft-ért vettem bioboltban.:-) Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 22:01

Kedves Zsuzsa! Jaj,elfelejtettem írni: a fiam elhajtott meleg éghajlatra, ahogy sejtettem. Annyira kiakadt az első sulis nap után, főleg hogy hétkor ment és kettő után jött haza, hét órája volt, új tanárt kaptak, meg egyéb nyalánkságok, hogy közölte, hogy nehogy már, mit képzelek én?! Már semmit.Megették.:-))))
Éva-Anyóca (majd megpróbálok tésztás kajákat készíteni, vagy kímélőket, és hétvégén tehetem csak fel, ez van kiadva,addig hagyjam békén.Lefényképezném, mert tudom, de mivel az ő gépe, nem enged hozzányúlni, hiába tini!!!!!!!!!!!!!!!!!:-(( :-)))) Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 21:51

Kedves Zsuzsa! Nahát, te is a főzeléket és a levest tartod előtérben??A nyuszihoz sok sikert, apudnak boldog szülinapot!!Addigra már csak pihen egy picit a gyomrotok.:-)))A hús, ha nem nagyon szalonnás, azt mondják, fincsi.Még nem ettem, gyerekkoromban és tinikoromban igen, kb. 18 éves korom óta nem.Amióta gyerekek vannak, meg főleg nem, mert sajnálják. :-(((( Szép estét és jó holnapot!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-01-04 10:23

Kedves Éva-Anyóca, most keresgéltem a nyuszihoz receptet. Én is jó rég ettem, régen talán jobban hagyománya volt. Provanszi fehérboros lesz, ha sikerül lefotózni, mielőtt elfogy, akkor felteszem. Bár ahogy elnéztem itt a nyuszis recepteket, nagy az ellentábora. :-( A mai ebédem brokkolival rakott tofu lesz patisszonágyon, a recept már úton van felfelé. Alacsony kalória, de laktató és kímélő. Szép napot, Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 13:06

Amurath!Azért nem fogom kihagyni a csirkemellet és a csirkemájat,pulykamellet, pulykamedaliont, na meg a virslit az ételekből, amiket majd alkotok, de a disznóhús, a marha, és a töpörtyű, szalonna, hurka kissé távolabbi nézetben fogom szemlélni.Aztán, ki tudja, de most kímélem magam a látványtól is.A család is kérte. :-)))Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 13:03

Kedves Zsuzsa!Fel lesz téve a recept, ha a fiam, az első sulis nap után ,nem küld el melegebb éghajlatra, hogy még olyan hülyeséggel is merem zaklatni, hogy fényképezze le,- de annyi, hogy tésztás kaja.Már a rengeteg hús -hússal ételből, zsírcsöpögésből, dugig lakásból elegem van.Legalábbis egy jó darabig. :-))))))Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-03 20:16

Éva-Anyóca, Azt elhiszem, hogy egy ideig elég a nehéz kajákból, én is főzeléken meg levesen élek. Viszont az egyik kolléganőmtől most vettem nyúlhúst, hétvégén valami nagyon finomat kell belőle készítenem apukám szülinapjára. Addig böjt szigorúan! Szép Estét, Zsuzsa

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-01-03 12:48

Kedves Zsuzsa,

az iWiW klubunkban ajánlottuk a különleges receptedet!
Légy Te is a NoSalty.hu iWiW klub tagja!
Boldog új évet kívánunk!

NoSalty.hu csapata

1322
borjúmáj 20 dkg
tej 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
curry por 2 tk
zsemlemorzsa 5 teáskanál
tojás 1 db
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl
mexikói keverék 500 g
0 ízlés szerint