Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s csirkecombok

Curry-s csirkecombok
Curry-s csirkecombok
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy Indiai étteremben ettünk hasonlót, kicsit átalakítottam saját ízlésünkre.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke felsőcombokat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét felét megsózzuk.
  2. Mély serpenyőben olajat hevítünk, és a combok mindkét oldalát elősütjük  - kb. 5 perc.
  3. A natúr joghurtba belereszeljük a fokhagymát és a vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszereket és a lime kifacsart szűrt levét.
  4. Az elősütött csirkecombokat a curry-s joghurtba beleforgatjuk, és egy kisebb tepsibe rakjuk - a maradék joghurtot a combokra öntjük.
  5. A sütőt előmelegítjük, és az alufóliával lefedett tepsit a sütőbe tesszük.
  6. 35-40 percig sütjük, ekkor villával megszurkáljuk, hogy megpuhult-e már. Ha puha, az alufóliát levesszük róla, és még 5-8 percig sütjük, hogy a csirkecomb bőre piros ropogós legyen.
  7. Főtt rizzsel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 191
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mysy

Mióta szakács: 2010.12.20.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

curry-s chilis csirke tepsiben sütve, fokhagymás joghurtöntettel sült pikáns csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

540
csirke felsőcomb 10 db
joghurt 4 dl
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
curry por 2 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fahéj 1 tk
gyömbérpor 1 tk
chili 1 tk
limelé 1 fél lime-ból nyert
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint