Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors csirkecurry (Csirkecurry 2.)

Gyors  csirkecurry (Csirkecurry 2.)
Gyors  csirkecurry (Csirkecurry 2.)
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, különleges fűszerezésű csirkecurry. Nálunk nagy siker!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaljuk rizzsel és chutney-val.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A besózott csirkedarabokat az olajban átpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük. (Ha nagyon autentikusan szeretnénk csinálni, használhatunk olaj helyett ghee-t, azaz tisztított vajat.)
  2. A visszamaradt olajban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a gyömbért, a fahéjat, a babérlevelet, a szegfűszeget, a kardamommagokat és a szárított paprikát, és kevergetve további 2 percig pirítjuk.
  3. Beletesszük az őrölt fűszereket (koriander, kurkuma, garam masala).
  4. Visszahelyezzük a csirkéket és adunk hozzá egy kis vizet (kb. félig). Fedő alatt 40 percig főzzük. Fontos, hogy a csirkehús nagyon puha legyen.
  5. Mikor kisült, meglocsolhatjuk kis citrommal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 464
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalavati

Mióta szakács: 2009.02.25.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres csirkecurry

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-03-28 15:01

Ezt a csirkecurryt készítettem el, az Eszter citromos-sárga rizséhez, ami szerintem nagyon finom volt így együtt. Köszönöm szépen.Éva-Anyóca

283
csirkecomb 75 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
fahéjrúd 1 db
babérlevél 2 db
szegfűszeg 2 db
kardamom 2 db
chili 2 db
gyömbér 1.5 teáskanál
koriander 1 ek
garam masala 2 teáskanál
kurkuma 1 kk
bors 0 ízlés szerint
citrom 0.5 db