r
Nosalty Logó

Cukros-diós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Amatőr
Cukros-diós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Kenés, szórás

Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Kenés, szórás

Összesen 3057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Kenés, szórás

Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 3057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenés, szórás

Elkészítés

Tészta

  1. A zsírt és a cukrot habosra keverjük, tovább keverjük az egész tojással és a tojássárgájával, hozzáadjuk a sót, a citromhéjat és -lét, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot, végül a lisztet. A tejjel elég kemény tésztát gyúrunk, és egy fél óráig a hűtőben pihentetjük. (Nem biztos, hogy mind a fél deci tejre szükség lesz, függ a liszt és a zsír fajtájától.)
  2. Nagyon vékonyra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  3. A kekszeket megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórjuk a cukor-dió keverékével, és 160 C°-os légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük. Figyeljünk rá, könnyen megég!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x43
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5666
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Amatőr 1 recept

Ezzel az egyszerű, olcsó keksszel anyukám kényeztetett minket gyerekkoromban. Az általam megadott mennyiségnek (két nagy tepsinyi) ő a dupláját sütötte meg, de nem tudott volna annyit készíteni, amit testvéreimmel egykettőre be ne faltunk volna. Az ő eredeti receptjét használva sütöttem a kis kekszeket.

Hozzávalók

Tészta

Kenés, szórás

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili