r
Nosalty Logó

Cukkinivel és burgonyával egybesült csirke

NS
Cukkinivel és burgonyával egybesült csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

435
Kalória
34.4g
Fehérje
26g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
408.5g
Víz
142.9g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2358 micro
Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3077.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1634.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1905 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9430 micro
Összesen 1745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, a combokat félbevágjuk, bőrüket lehúzzuk. A szárnyak végeit levágjuk. A csirkedarabokat besózzuk, borsozzuk és 20-30 percig állni hagyjuk.
  2. A cukkinit vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A szeleteket lapos tányérra terítjük, sózzuk, 5 percig állni hagyjuk, majd egy papírtörlővel leitatjuk a levet, amit eresztett.
  3. A burgonyát meghámozzuk, és fél cm-esre szeleteljük. A paprikákat csíkokra vágjuk, a paradicsomokat pedig felkarikázzuk.
  4. Egy jénai vagy tűzálló tál alját kikenjük olajjal. Leteszünk egy sor burgonyát, egy sor cukkinit, majd erre tesszük a csirkedarabokat. Rárakjuk a maradék cukkinit és burgonyát a csirkék tetejére, majd erre halmozzuk a paprikát és a paradicsomszeleteket.
  5. A fűszereket egy kis tálban szárazon összekeverjük (fűszerpaprika, kakukkfű, szárnyas fűszerkeverék), és ezzel megszórjuk a tetejét, majd ráöntjük a pohár kefírt.
  6. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütjük. Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát, és úgy süssük készre!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyszerűség kedvéért sokszor részesítem előnyben a jénai vagy pataki tálba rétegezett különböző zöldségekből és húsból álló ételeket. Ez a recept is egy ilyen összeállítás. Ha jénai tálban készítjük, akkor kövessük a leírást, ha viszont pataki tálban sütjük, akkor figyeljünk a következőkre, hogy ételünk minél egészségesebb legyen: - nem szükséges olajat öntenünk alá, - a pataki tálat áztatás után a hideg sütőbe helyezzük, és negyedóránként fokozatosan emeljük a sütő hőmérsékletét (ezzel meghosszabbodik a sütési időnk nagyjából 45-60 perccel) - a pataki tál tetejét is levehetjük az utolsó 10 percben, akárcsak a jénai tálról az alufóliát, de ez a lépés akár ki is maradhat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek