Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinivel és burgonyával egybesült csirke

Cukkinivel és burgonyával egybesült csirke
Cukkinivel és burgonyával egybesült csirke
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyszerűség kedvéért sokszor részesítem előnyben a jénai vagy pataki tálba rétegezett különböző zöldségekből és húsból álló ételeket. Ez a recept is egy ilyen összeállítás.
Ha jénai tálban készítjük, akkor kövessük a leírást, ha viszont pataki tálban sütjük, akkor figyeljünk a következőkre, hogy ételünk minél egészségesebb legyen:
- nem szükséges olajat öntenünk alá,
- a pataki tálat áztatás után a hideg sütőbe helyezzük, és negyedóránként fokozatosan emeljük a sütő hőmérsékletét (ezzel meghosszabbodik a sütési időnk nagyjából 45-60 perccel)
- a pataki tál tetejét is levehetjük az utolsó 10 percben, akárcsak a jénai tálról az alufóliát, de ez a lépés akár ki is maradhat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tetszés szerint bármilyen zöldségfélével gazdagíthatjuk (brokkoli, karfiol, sárgarépa, padlizsán, gomba, stb...).
Ha burgonya nélkül készítjük, akkor akár párolt rizzsel is tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, a combokat félbevágjuk, bőrüket lehúzzuk. A szárnyak végeit levágjuk. A csirkedarabokat besózzuk, borsozzuk és 20-30 percig állni hagyjuk.
  2. A cukkinit vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A szeleteket lapos tányérra terítjük, sózzuk, 5 percig állni hagyjuk, majd egy papírtörlővel leitatjuk a levet, amit eresztett.
  3. A burgonyát meghámozzuk, és fél cm-esre szeleteljük. A paprikákat csíkokra vágjuk, a paradicsomokat pedig felkarikázzuk.
  4. Egy jénai vagy tűzálló tál alját kikenjük olajjal. Leteszünk egy sor burgonyát, egy sor cukkinit, majd erre tesszük a csirkedarabokat. Rárakjuk a maradék cukkinit és burgonyát a csirkék tetejére, majd erre halmozzuk a paprikát és a paradicsomszeleteket.
  5. A fűszereket egy kis tálban szárazon összekeverjük (fűszerpaprika, kakukkfű, szárnyas fűszerkeverék), és ezzel megszórjuk a tetejét, majd ráöntjük a pohár kefírt.
  6. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütjük. Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát, és úgy süssük készre!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 579
elküldve: 5
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rakott csirke cukkinivel és burgonyával, cukkinis csirke krumplival rakva, zöldségekkel rakott csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé Mon, 2011-05-09 16:55

Vendégek jöttek, sokféle ételt készítettem. Közöttük volt ez is, főzés előtt nem ezt tettem volna a rangsor elejére, de elkészülte után oda került. Igazán ízletes lett, egy mediterrán étterem hangulatát hozta asztalomra. Azonban én csirke felsőcombból készítettem, amiket szintén beszórtam egy kis kakukkfűvel, lisztben megforgattam,elősütöttem, úgy tettem a krumplira és cukkinire. Szerintem ez kellett, hogy tökéletesen átsüljön, és így szerintem ízletesebb is lett. Köszönöm a receptet.

iceflower
iceflower / iceflower Mon, 2011-05-16 10:39

Nagyon szívesen! Örülök, hogy sikert aratott ez az étel, és biztos vagyok benne, hogy csirke felsőcombból is nagyon finom lett. :)

442
csirkemell filé 1 db
csirkecomb 2 db
csirkeszárny 2 db
cukkini 2 db
burgonya 50 dkg
paprika 3 db
paradicsom 2 db
kefir 140 ml
fűszerpaprika 1 kk
kakukkfű 1 kk
provence-i fűszerkeverék 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek