Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jampó féle hústorta

Jampó féle hústorta
Jampó féle hústorta
160 perc / előkészület: 40 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

30. szülinapomra valami tökös kaját szerettem volna, így jutottunk el odáig, hogy ha már kell valami torta, akkor valami igazi kalóriabomba legyen, de inkább férfi szemmel. :)
Így született meg a Jampó féle hústorta.
Mivel ez egy kísérleti jellegű recept, amatőr konyhatündérek által elkészítve, ezért bátran ajánlom a továbbgondolását, javítást, hajrá!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Jó étvágyat!
 
Majd elfelejtettem, italnak kiváló hozzá a Jack Daniels Cider.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjákat kiklopfoljuk, befűszerezzük. A csirkemellet felkockázzuk. Üvegesre pirítunk egy vöröshagymát az olajon.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a hozzávalókat (só, bors, tojás, ketchup, mustár, barbecue szósz, zúzott fokhagyma, az előzőleg lepirított vöröshagyma), majd az egészet gondosan összedolgozzuk.
  3. Elkezdjük sütni a tarját. Közben fogunk egy tortaformát, kivajazzuk, körberakjuk a baconnel úgy, hogy a szélén túllógjon (ez fontos lesz később a visszahajtás miatt), ráöntjük a darált húsos alapot, amit szépen eldolgozunk. Felhúzzuk egészen a tortaforma tetejéig, egyfajta tányérformát kapva így.
  4. Következő rétegként körberakjuk a füstölt sajttal, majd még egy réteget készítünk a szalámiból.
  5. Elkészítjük a pizzaszószt, összekeverjük a felkockázott nyers csirkemellel, majd az egészet egy újabb rétegként hozzáöntjük a tortához.
  6. Az elkészült tarjákkal egy újabb réteget képezünk a tortára egyenletesen elosztva.
  7. A baconöket visszahajtjuk, majd egy újabb réteget készítünk hagymakarikákból, majd karikára vágott krumplikból. (A krumplit ízlés szerint befűszerezzük.) Végül egy kis olaj a tetejére.
  8. A 160 fokos előmelegített sütőbe betesszük, sütjük 57 percet. (Érdemes tepsit rakni a tortaforma alá, hogy ne a sütőt kelljen később kivakarni.)
  9. Kivesszük egy picit megvizsgáljuk, konstatáljuk, hogy elég sok levet engedett, teszünk rá egy tortilla lapot. Visszatesszük 30 percre, 110 fokra véve a hőfokot, aztán rájövünk, hogy még kell neki vagy 20 perc, tehát megint visszatesszük.
  10. Kivesszük, leöntjük azt a levet, amiről naivan azt gondoltuk, hogy majd elfövi (hát nem).
  11. Sütünk hozzá köretként hasábburgonyát, megfordítjuk egy tányér segítségével a tortánkat, majd tálalunk.
  12. (Ínyenceknek extraként ajánlom a csípős doritost a tetejére, sajtkrémmel :P )
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 6500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 545
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jampó

Mióta szakács: 2019.03.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sós torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

640
csirkemell filé 25 dkg
paprikás szalámi 10 dkg
bacon 10 szelet
füstölt sajt 10 dkg
sertéstarja 1 kg
darált marhahús 500 g
tojás 1 db
dijoni mustár 3 teáskanál
ketchup 4 ek
barbecue szósz 2 ek
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
burgonya 5 dkg
tortilla lap 1 db
magyaros fűszerkeverék 6 kávéskanál
pizzaszósz 200 ml
olívaolaj 1 ek