Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes rakott hús

Tejszínes rakott hús
Tejszínes rakott hús
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám készített ilyet először karácsonykor. Nem tudom, honnan kapta a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az ételt a fogyasztás előtti este is el lehet készítenui, mert másnap jobban lehet kockázni.
Köret bármi lehet, mi párolt zöldséggel szeretjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felszeleteljük a húst, majd kikloffoljuk.
  2. Egy tálba lisztet szórunk, egy másikba pedig beleütjük a tojásokat.
  3. Veszünk egy közepes tepsit, és lerakunk egy sor bacont. A tetejére sonkát teszünk, majd megszórjuk sajttal.
  4. A húst lisztbe, majd tojásba forgatjuk, és belehelyezzük a tepsibe. A tetejét megszórjuk sajttal.
  5. Majd megint bacon következik, aztán sonka, hús és sajt. Addig folytatjuk, amíg minden hozzávalónk el nem fogy. Legfelül hús legyen.
  6. Ráöntjük a tejszínt, lefóliázzuk, és sütőbe rakjuk 30 percre. Az idő mennyisége a sütőtől is függ.
  7. Levesszük róla a fóliát, megszórjuk sajttal, és rápirítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 529
elküldve: 1
receptkönyvben: 269
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

kismano6

Mióta szakács: 2010.11.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirke baconnel, sonkás csirkeszeletek tejszínnel leöntve, tejszínes csirke, tejszínes pulyka

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kismano6
kismano6 / kismano6 Wed, 2012-01-25 14:07

Szia .vagy 70dkg csirke vagy 70dkg pulyka vagy egyik vagy másik.Attól függ miből készíted én szoktam ebből is abból is .Attól függ melyik van itthon .

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-12-28 11:51

Kismano6! Köszi a receptet, elmentve. Majd egy kissé , ha lecsengtek az ünnepek, nálam is be lesz táblázva, ez az a csoda, ami finom, és nem utolsó sorban, egy kicsit előre is készülhetek vele, már előtte lévő nap.Nem kell szétkapkodni magam, egy nap.Köszi.:-))Éva-Anyóca

kismano6
kismano6 / kismano6 Tue, 2010-12-28 17:02

NAGYON SZÍVESEN .REMÉLEM ÍZLENI FOG .ÉN IS AZÉRT IS SZERETEM MERT ELŐTTE ESTE MEG TUDOM CSINÁLNI MÁS NAPI EBÉDRE.

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-12-14 12:12

Szia Kismano6!
Nagyon szeretjük az ilyen jellegű ételeket. Szerintem ez is a kedvencek közé fog kerülni. Köszi, Edit.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-15 19:56

SZIA EDIT NAGYON SZÍVESEN A RECEPTET.
NAGYON REMÉLEM,HOGY ÍGY LESZ NÁLUNK EZ ELÉG SŰRŰN KERÜL AZ ASZTALRA MERT NAGYON SZERETI A CSALÁD.JÓ SÜTÉS FŐZÉST

1320
pulykamell 70 dkg
bacon 40 dkg
sonka 20 dkg
főzőtejszín 5 dl
sajt 40 dkg
finomliszt 1 csapott ek
tojás 2 db
0 ízlés szerint