Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos rakott karaj

Zöldbabos rakott karaj
Zöldbabos rakott karaj
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a rakott dolgokat, karajjal nagyon régen készítettem már rakott ételt, hát itt volt az ideje!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük, majd leszedjük a héját és karikákra vágjuk. A húst megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. A zöldbabot és a tojást megmossuk.
  2. A megfőtt zöldbabot, kukoricát egy tálban összekeverjük. 
  3. A tojást karikákra vágjuk, a kolbászt pedig negyed részekre (karika, majd félbe). Ezeket hozzáadjuk a zöldbabos kukoricához. Jól összekeverjük.
  4. Egy tepsi alját kiolajozzuk, majd a krumplit letesszük és megsózzuk. A húsokat erre rátesszük, majd a húsra a kolbászos-tojásos-zöldséget. Letakarjuk, majd kb. 30-40 percig 180 fokon puhítjuk. Majd leszedjük a fóliát és a tejfölt elosszuk a tetején.
  5. A paradicsomot karikákra vágjuk, a sajtot pedig kis kockákra. A tejfölre rárakjuk a paradicsomokat, és megszórjuk a sajtkockákkal.
  6. Kb. 15 percre visszatesszük pirulni. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 051
elküldve: 6
receptkönyvben: 196
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbabos-tojásos karaj, burgonyás-zöldséges karaj, sajtos-zöldbabos karaj

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2012-04-15 18:56

Szia Móni!
Tegnap megcsináltam. Isteni finom volt, nagyon ízlett a vendégeknek is.
Annyi kicsi pluszt adtam hozzá, hogy a kukoricát belekevertem egy 330 ml tejfölbe és úgy öntöttem rá a többi hozzávalóra.
Köszönöm a receptet. :-)

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2012-04-16 06:15

Kedves Alkonyat!
Orulok, hogy sikere volt a receptemnek es hogy izlett! Remelem talalsz meg olyat a receptjeim kozott ami elnyeri tetszesedet!
Kellemes napot:Moni

evacili
evacili Fri, 2012-04-13 13:10

Nagyon tetszik a recept. Van a hűtőben egy darab szűzpecsenye, gondolom abból is finom lesz.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2012-04-13 12:56

Köszönöm a gyors választ.
Egyébként a rakott krumpliba én is mindent megfőzök előre. :-)
Szép napot: Alkonyat

mkata
M.Kata / mkata Fri, 2012-04-13 12:38

A húst hogy fűszerezed? Nagyon jól néz ki, sok zöldség is van körülötte, de azért szerintem só-bors csak kell... Csak az én figyelmemet kerülte el?

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Fri, 2012-04-13 12:40

Kedves mkata!
A húst csak szimplán besóztam, a kolbász adott neki még elág ízt!
További kellemes napot:Móni

mkata
M.Kata / mkata Fri, 2012-04-13 13:40

Kedves Móni! Köszönöm szépen a gyors választ. Jövő héten kipróbálom ezt a fincsi receptet! Köszönöm, Neked is szép napot és hétvégét! M.Kata

kiskele
kiskele Fri, 2012-04-13 12:14

Miért főzöd meg előre a krumplit? Megfőne a hússal együtt alufólia alatt.

kiskele
kiskele Fri, 2012-04-13 12:35

Tapasztalatom szerint max 1 óra alatt megpuhul minden és nem lesz olyan száraz a krumpli.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Fri, 2012-04-13 12:27

Kedves kiskele!
Én a rakorr krumplinál is megfőzöm előre a dolgokat, és azt vettem alapul.
Persze meg lehet csinálni előfőzés nélkül is, de annak nem tudom mennyi idő kell a pároláshoz,sütéshez.
Kellemes napot:Móni

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2012-04-13 11:33

Szia!
Ez istenien néz ki, tuti hogy megcsinálom.
Annyi lenne a kérdésem, hogy a húst nem kell külön fűszerezni????
Minden hozzávalót nyilván a tojás kivételével, babot a krumplit teljesen meg kell főzni vagy csak előfőzöm mert a hússal együtt majd, megpárolopdik, megfő???
Köszönöm a receptet.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Fri, 2012-04-13 12:26

Kedves Alkonyat!
Én megfőztem előre mindent, de meg lehet úgy csinálni, hogy nem főzöd előre, de akkor nem tudom mennyi ideig puhul, párolódik. Az biztos, hogy isteni finom volt, nálunk többen is kostólták! De a tojást is meg kell főzni, és főve kevered a zöldséggel össze. Alapvetően a rakott krumpli mintájára van, mert én ott is megfőzök előtte mindent. Én úgy tanultam. De abba is van olyan varriáció, hogy nem főzik meg előre pl. a krumplit.
Igazán örülök, hogy tetszett a recept, remélem még találsz a receptjeim között kedvedre valót!
További kellemes napot:Móni

1171
burgonya 1 kg
sertés rövidkaraj 40 dkg
zöldbab 20 dkg
csemegekukorica 17 dkg
tojás 3 db
kolbász 25 dkg
tejföl 70 dkg
paradicsom 1 db
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint