Nosalty Logó

Zöldbabos rakott karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Zöldbabos rakott karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1180 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4713 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2837.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    487 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 1180 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.4 g

Zsír

  • Összesen
    328.4 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11351.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1960 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2893 mg
  • Nátrium
    5748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1947.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1700 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1557 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    216 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3170 micro
Összesen 4713 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük, majd leszedjük a héját és karikákra vágjuk. A húst megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. A zöldbabot és a tojást megmossuk.
  2. A megfőtt zöldbabot, kukoricát egy tálban összekeverjük.
  3. A tojást karikákra vágjuk, a kolbászt pedig negyed részekre (karika, majd félbe). Ezeket hozzáadjuk a zöldbabos kukoricához. Jól összekeverjük.
  4. Egy tepsi alját kiolajozzuk, majd a krumplit letesszük és megsózzuk. A húsokat erre rátesszük, majd a húsra a kolbászos-tojásos-zöldséget. Letakarjuk, majd kb. 30-40 percig 180 fokon puhítjuk. Majd leszedjük a fóliát és a tejfölt elosszuk a tetején.
  5. A paradicsomot karikákra vágjuk, a sajtot pedig kis kockákra. A tejfölre rárakjuk a paradicsomokat, és megszórjuk a sajtkockákkal.
  6. Kb. 15 percre visszatesszük pirulni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7323
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kiss Móni 258 recept

Imádjuk a rakott dolgokat, karajjal nagyon régen készítettem már rakott ételt, hát itt volt az ideje!

Hozzászólások

Alkonyat

Szia! Ez istenien néz ki, tuti hogy megcsinálom. Annyi lenne a kérdésem, hogy a húst nem kell külön f?szerezni???? Minden hozzávalót nyilván a tojás kivételével, babot a krumplit teljesen meg kell f?zni vagy csak el?f?zöm mert a hússal együtt majd, megpárolopdik, megf???? Köszönöm a receptet.

Kiss Móni

Kedves Alkonyat! Én megf?ztem el?re mindent, de meg lehet úgy csinálni, hogy nem f?zöd el?re, de akkor nem tudom mennyi ideig puhul, párolódik. Az biztos, hogy isteni finom volt, nálunk többen is kostólták! De a tojást is meg kell f?zni, és f?ve kevered a zöldséggel össze. Alapvet?en a rakott krumpli mintájára van, mert én ott is megf?zök el?tte mindent. Én úgy tanultam. De abba is van olyan varriáció, hogy nem f?zik meg el?re pl. a krumplit. Igazán örülök, hogy tetszett a recept, remélem még találsz a receptjeim között kedvedre valót! További kellemes napot:Móni

Kiss Móni

Ja, és persze a kérdésre a válasz: én csak besóztam, a kolbász úgy is ad neki még f?szert!

Törölt felhasználó

Miért f?zöd meg el?re a krumplit? Megf?ne a hússal együtt alufólia alatt.

Kiss Móni

Kedves kiskele! Én a rakorr krumplinál is megf?zöm el?re a dolgokat, és azt vettem alapul. Persze meg lehet csinálni el?f?zés nélkül is, de annak nem tudom mennyi id? kell a pároláshoz,sütéshez. Kellemes napot:Móni

Törölt felhasználó

Tapasztalatom szerint max 1 óra alatt megpuhul minden és nem lesz olyan száraz a krumpli.

Kiss Móni

A krumpli egyáltalán nem lett száraz, ahogy a kolbász sült benne adott neki elég "szaftot"!

M.Kata

A húst hogy f?szerezed? Nagyon jól néz ki, sok zöldség is van körülötte, de azért szerintem só-bors csak kell... Csak az én figyelmemet kerülte el?

Kiss Móni

Kedves mkata! A húst csak szimplán besóztam, a kolbász adott neki még elág ízt! További kellemes napot:Móni

M.Kata

Kedves Móni! Köszönöm szépen a gyors választ. Jöv? héten kipróbálom ezt a fincsi receptet! Köszönöm, Neked is szép napot és hétvégét! M.Kata

Kiss Móni

Kedves Kata! remélem nalatok is sikert arat, mint nalunk! Kellemes napot:Moni

Alkonyat

Köszönöm a gyors választ. Egyébként a rakott krumpliba én is mindent megf?zök el?re. :-) Szép napot: Alkonyat

Kiss Móni

)))))))))))))))))))))))))

evacili

Nagyon tetszik a recept. Van a h?t?ben egy darab sz?zpecsenye, gondolom abból is finom lesz.

Kiss Móni

Kedves evacili! Szerintem abbol is meg lehet csinalni es biztos finom lesz! Kellemes napot:Moni

Alkonyat

Szia Móni! Tegnap megcsináltam. Isteni finom volt, nagyon ízlett a vendégeknek is. Annyi kicsi pluszt adtam hozzá, hogy a kukoricát belekevertem egy 330 ml tejfölbe és úgy öntöttem rá a többi hozzávalóra. Köszönöm a receptet. :-)

Kiss Móni

Kedves Alkonyat! Orulok, hogy sikere volt a receptemnek es hogy izlett! Remelem talalsz meg olyat a receptjeim kozott ami elnyeri tetszesedet! Kellemes napot:Moni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.