Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos tészta witchtől

Karfiolos tészta witchtől
Karfiolos tészta witchtől
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerika karfiol lázban ég egy néhány éve. Először lepény alakjában törte meg a jeget, amit van, aki pizza alapnak használ, aztán a karfiol "rizs" kezdett hódítani, ez pedig a legutóbbi  változat, a tésztaszósz. A hígítást mandulatejjel oldjak meg, de az én családomnak már a karfiolszósz is sokkot okoz, így nem mertem azzal készíteni, és nem is szósznak indult ez az egész. Karfiolpürét készítettem rántott hús mellé, mert nálunk az jobban fogy, mint ami krumpliból van. Most nem volt kedvem vízben megfőzni, így csak bedobtam a sütőbe. Mindig két gerezd fokhagymával ízesítem, de ez most annyira elnyomott minden ízt, hogy csak pislogtam. Pedig én szeretem a fokhagymát, de ez már nekem is sok volt. Lehet, hogy amiért sütöttem a karfiolt, nem volt elég leve, hogy jobban felhígítsa az ízesítőket. Így megkérdeztem az embert, hogy szerinte mivel lehetne megszelídíteni? Azt mondta, próbáljam egy szem főtt krumplival. Hát, igaza lett! Szóval ezért majmoljuk az amerikaiakat, mert eltoltam a karfiolpürét. :o)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt felaprítjuk kb. négy centis darabokra, alufóliával bélelt sütőlemezre rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  2. Amíg sül, megpucoljuk a krumplit és összevágjuk apró kockákra (minél kisebb, annál hamarabb fő), felöntjük a vízzel. Amikor forr, megsózzuk. Ha puhára főtt, pürésítjük a főzővizével együtt.
  3. A megsült karfiolt egy nagy tálba rakjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a lereszelt parmezán sajtot, fokhagymát, újhagymát, vajat, borsot, végül a forró burgonyát. Krumplitörővel pépesítjük.
  4. A tésztát kifőzzük, a főzővizéből adunk a zöldségpüréhez annyit, amilyen hígra szeretnénk a szószt. (Én kb. 6 merőkanállal raktam bele.)
  5. A leszűrt tésztát elkeverjük a szósszal.
  • sütési hőfok: 230°C
  • tepsi mérete: 43x33x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 096
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karfiolpürés tészta, fokhagymás-karfiolos tészta, karfiolos tésztaszósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
karfiol 1 közepes fej
olívaolaj 2 ek
burgonya 20 dkg
víz 2 dl
0.5 kávéskanál
krémsajt 10 dkg
parmezán sajt 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
újhagyma 4 közepes db
vaj 2 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
tészta 20 dkg