r
Nosalty Logó

Cukkinis-chilis melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis-chilis melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A feltéthez

A pirítóshoz

Összesen 593 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A feltéthez

A pirítóshoz

Összesen 1777 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A feltéthez

A pirítóshoz

Összesen 227 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 593 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5428.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    2813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4414 micro
Összesen 1777 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

A feltéthez

A pirítóshoz

Elkészítés

A feltéthez

  1. Feltét: vékonyra vágjuk a cukkinit, akár hosszában, akár keresztben, kb. 5 mm-es vastagságúra. Megpucoljuk a fokhagymát, és összekockázzuk, összetépjük a friss mentát.
  2. Serpenyőt hevítünk, majd ha forró, mehet bele az olívaolaj, rá a cukkini, só és bors, majd lefedjük. Kb. 6-8 perc múlva megforgatjuk, és rádobjuk a fokhagymát, 1 perc után a mentát.
  3. Majd a tűzről levesszük. Akkor jó, ha kicsit barna a cukkini.
  4. Pirítós: összekeverjük a tojást, a tejszínt és a chilipasztát. (Sima csípős paprikakém is jó bele!!) A kétnapos kenyérszeleteket egyik oldalon megmártjuk. (Ha puhábban szereted, akkor hagyd kicsit benne, hadd szívja meg magát.)
  5. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, és rárakjuk a kenyereket, a tojásos felével felfelé.
  6. Vékony szelet sajtot teszünk rá. Ráhalmozzuk a feltétet.
  7. Húsevőknek: vékony szelet baconnal takarjuk (többel is).
  8. Sütőbe tesszük. Először 10 perc alul-felül sütés, majd 5 perc légkeverés.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2207
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reggelire, vacsorára. Könnyű és finom.:)

Hozzávalók

A feltéthez

A pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek