r
Nosalty Logó

Csupa csoki kocka

Lizinka_
Csupa csoki kocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

díszítéshez

1235
Kalória
15.6g
Fehérje
159.6g
Szénhidrát
65.5g
Zsír
51.9g
Víz
270.2g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
112.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

díszítéshez

Összesen 1235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

díszítéshez

Összesen 4936 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

díszítéshez

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    261.8 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3796.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    638.2 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    207.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1943 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 4936 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját egy méretes üstben a vízzel elkezdjük keverni, habbá verni kézi robotgép legmagasabb fokozatával. Közben adagoljuk hozzá a cukrot. Addig folytatjuk a műveletet, amíg kemény stabil habot nem kaptunk.
  2. Ezután belekeverjük az olajat, és apránként a sütőporral, kakaóval összeszitált lisztet. A tojások fehérjét fénylő, fehér habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
  3. Egy méretes tepsit (nálam ez 28x19 cm) kibélelünk sütőpapírral, és ebbe simítjuk a kakaós masszát. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kész piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és teljesen kihűtjük. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  4. A főzött krémhez egy kisebb lábaskában a cukrot, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Lassú tűzön besűrítjük. Amikor még jó meleg, belekeverjük az átszitált kakaót. Teljesen kihűtjük.
  5. A vajat habosra keverjük a cukorral és az átszitált kakaóval. Ebbe óvatosan belevegyítjük a kakaós, főzött krémet.
  6. A téglalap alakú piskótát három lappá vágjuk. A krémet úgy osszuk el, hogy egy 2-3 evőkanálnyi maradjon a piskóta tetejére. Miután megtöltöttük a piskótalapokat, a kész csokis tortát hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd kockákra vágjuk.
  7. Tetejét csokidarával díszítjük, és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19x28

Kisfiam kedvenc süteménye, amit nagyon gyakran sütök. Ezt a fajta vizes piskótát azért szeretjük, mert kissé masszív és jól vágható. 

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...