r
Nosalty Logó

Csupa csoki kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csupa csoki kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

díszítéshez

Összesen 1235 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

díszítéshez

Összesen 4936 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

díszítéshez

Összesen 356 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1235 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    261.8 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3796.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.2 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1943 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 4936 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 356 Kcal

Hozzávalók

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

díszítéshez

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját egy méretes üstben a vízzel elkezdjük keverni, habbá verni kézi robotgép legmagasabb fokozatával. Közben adagoljuk hozzá a cukrot. Addig folytatjuk a műveletet, amíg kemény stabil habot nem kaptunk.
  2. Ezután belekeverjük az olajat, és apránként a sütőporral, kakaóval összeszitált lisztet. A tojások fehérjét fénylő, fehér habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
  3. Egy méretes tepsit (nálam ez 28x19 cm) kibélelünk sütőpapírral, és ebbe simítjuk a kakaós masszát. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kész piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és teljesen kihűtjük. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  4. A főzött krémhez egy kisebb lábaskában a cukrot, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Lassú tűzön besűrítjük. Amikor még jó meleg, belekeverjük az átszitált kakaót. Teljesen kihűtjük.
  5. A vajat habosra keverjük a cukorral és az átszitált kakaóval. Ebbe óvatosan belevegyítjük a kakaós, főzött krémet.
  6. A téglalap alakú piskótát három lappá vágjuk. A krémet úgy osszuk el, hogy egy 2-3 evőkanálnyi maradjon a piskóta tetejére. Miután megtöltöttük a piskótalapokat, a kész csokis tortát hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd kockákra vágjuk.
  7. Tetejét csokidarával díszítjük, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19x28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 7707
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 27.

Receptkategóriák

Csupa csoki kocka
Lizinka_ 588 recept

Kisfiam kedvenc süteménye, amit nagyon gyakran sütök. Ezt a fajta vizes piskótát azért szeretjük, mert kissé masszív és jól vágható. 

Hozzávalók

piskótához

főzött krémhez

vajkrémhez

díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek