r
Nosalty Logó

Csülkös káposzta Helga konyhájából

Helga1
Csülkös káposzta Helga konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

412
Kalória
28.1g
Fehérje
12.6g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
233.7g
Víz
83.6g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4940 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1852 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    233.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    3356 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    337.6 g

Zsír

  • Összesen
    332.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22224.4 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    3460 mg
  • Nátrium
    17093 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    2804.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    1167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    2430 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    5199 micro
Összesen 4940 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    825 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát szeletekre vágjuk, bevagdossuk, kisütjük, és egy tálon félretesszük.
  2. A felkockázott hagymákat megpároljuk. Hozzáadjuk a kicsontozott, kockákra vágott húst, kicsit átsütjük. Beletesszük a füstölt csülök darabokat és a csontokat.
  3. Fűszerezzük, felöntjük a füstölt lével (húsvétkor fagyasztottam), hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt és a kimosott, kinyomkodott savanyú káposztát.
  4. Ha szükséges, még vizet öntünk rá, hogy ellepje. (Kevés savanyú káposzta levet félretehetünk, és ízlés szerint ízesíthetjük vele.) Puhára pároljuk.
  5. A kolbászokat beletesszük, pár perc alatt megfőzzük. Visszatesszük a szalonnát.
  6. A lisztet simára keverjük kevés vízzel, és besűrítjük az ételt.
  7. Tálalhatjuk tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Fiam építkezik, és az ott dolgozó csapatnak kiadós egytálételt akartam készíteni.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...