Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lucskos káposzta ahogy Norbi készíti

Lucskos káposzta ahogy Norbi készíti
Lucskos káposzta ahogy Norbi készíti
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon klassz füstölt húsokat, szalonnát kaptunk.

hozzávalók / 5 adag

A káposztához

A húsgombóchoz

ajánlat

Jóféle magyar száraz vörösborral. Kadarka előnyben. Részemről.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró lábosban kolbászzsírban kiolvasztjuk a kockázott szalonna zsírját is. Erre mehet pirulni az apróra vágott vöröshagyma, majd ha üveges már, hozzádobjuk a paprikát, paradicsomot, kolbászt, frissen tört borsot, köményt, fűszerpaprikát, babért, és egy korty vízzel elkezdjük melegíteni.
  2. Közben megkóstoljuk a füstölt húst, ha túl sós, kicsit hagyjuk ázni. A káposztát is átmossuk, ha nagyon savanyú lenne, majd mehetnek ezek is az alapba.
  3. Jól elkeverve, még egy korty vízzel felöntve kis lángon 40 percet főzzük.
  4. Közben egy kis edényben megpároljuk kevés vízzel a rizst (félpuhára), tulajdonképpen előfőzzük. Hagyjuk némileg kihűlni, majd ezt és a különböző fűszereket, lisztet hozzáadjuk a darált húshoz, alaposan elkeverjük, meggyúrjuk, majd teniszlabda nagyságú gombócokat formázunk belőle enyhén nedves kézzel.
  5. Megkóstoljuk a félkész ételt, és ha nem lenne elég sós, utánasózunk, a tetejére ültetjük a húsgombócokat (ízlés szerint be is tölthetjük savanyú káposzta levélbe, én nem szeretem), majd kissé lenyomva, hogy a lé ellepje, letakarva, kis lángon további 20 percig pároljuk az ételt. Ügyeljünk rá, hogy lé legyen alatta, de ne sok, hogy sűrű szafttá tudjon főni.
  6. Forrón tálaljuk tejföllel, friss kenyérrel és csípős paprikával.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 181
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos káposzta, szalonnás savanyú káposzta, lucskos káposzta húsgombóccal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

687
füstölt oldalas 35 dkg
savanyú káposzta 1 kg
kolbász 10 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
babérlevél 5 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
őrölt fűszerkömény 1 ek
paradicsom 1 db
paprika 1 db
darált sertéshús 45 dkg
fokhagyma 4 gerezd
rizs 4 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál