Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csuka mama bejglije

Csuka mama bejglije
Csuka mama bejglije
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (85)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a receptet így kaptam az Anyukámtól. Már én is kb. 50 éve ezt sütöm minden karácsonyra és húsvétra.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

ajánlat

Kimondottan édesszájúaknak való, aki nem szereti nagyon édesen, az kevesebb cukorral készítse.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, vajat és a porcukrot elmorzsoljuk.
  2. Az élesztőt megfuttatjuk egy kis tejjel és cukorral, majd közé vegyítjük. Beletesszük a tojást, a sót, és összegyúrjuk.
  3. Hat cipóba osztjuk, és hideg helyen néhány órát pihentetjük.
  4. Hármat töltünk mákkal és hármat diótöltelékkel. A tölteléket 2 dl tejjel leforrázva hidegen kenjük a tésztára.
  5. Tepsibe rakjuk, és tojással megkenve fél órát meleg helyen pihentetjük, majd újra kenjük, és most fél órát hideg helyen tartjuk. Megszurkáljuk.
  6. Előmelegített sütőben 180-190 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 188 590
elküldve: 104
receptkönyvben: 1 319
elkészítve: 123/146
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Csuka mama beigli receptje, mákos bejgli, diós beigli, karácsonyi bejgli

Hozzászólások (85)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tejfeljancsika
tejfeljancsika Thu, 2018-12-20 21:17

Nagy lelkesedéssel és bizalommal álltam neki ennek a receptnek, hiszen a hozzászólások mind nagyon pozitívak voltak. Hát, mit mondjak... mehh... szerintem nagyon messze van a jó bejglitől - legalábbis nekünk. A tészta szerintem borzasztó, vékonynak ugyan szép vékony, elbírja szépen a jó sok tölteléket, de rettentő száraz, ízetlen, rágós, "kenyeres" ízű. Nagyon kevés az 1 kg liszthez a 15/20 dkg zsiradék, már gyúrásnál is küzdeni kell vele. Biztos, hogy nem rontottam el, egyrészt mindent pontosan betartottam, másrészt nem is vagyok kezdő bejgliző, csak szeretek kísérletezni, hátha találok valami jobbat :-) Sajnos nekünk ez nem vált be, maradunk a jó öreg családi receptnél, ami nagyon finom, omlós, édes tésztát ad, persze jóval több zsiradékkal (liszt fele mennyiség) és több cukorral. Szerencsére ezt sütöttem először, így ezek mennek ajándékba, holnap megsütöm megint - ezúttal a szokásos recept szerint. No offense, de szegény Csuka mama biztos csuklott ma néhányat - persze igaz az is, hogy mindenki a maga szája íze szerint tud a legjobbat sütni :-) Köszönöm a receptet, egy kísérletet mindenképp megért, a jó illatú sütögetés mindig nagy öröm :-)

erzso83
Erzso83 / erzso83 Fri, 2018-03-30 01:19

A tészta tökéletes, de én nagyon nagyon sokallom a 40 dkg cukrot! 20 dkg-ot tettem bele töltelékenként, és pont jó lett így is. Köszönöm a receptet!

Erzsi60
Erzsi60 Fri, 2017-12-08 17:14

Kedves Csuka mama

Tetszik a bejgli receptje, sajna csak most találtam rá. Ki akarom próbálni, de a tölteléknél félek a tejtől, lehet vízzel csinálni?

magdinka
magdinka Wed, 2016-01-27 20:13

Eddig ez a legjobb recept! Már rengeteg recept alapján készítettem bejgli és ez visz mindent!!! Hálás vagyok érte. Köszönöm

prohanta
prohanta Wed, 2015-12-23 00:08

Erdeklodni szeretnek, hogy milyen vastagra nyujtod ki a tesztat?

Kellemes Karacsonyt!
Anita

bafonisa
bafonisa Sun, 2015-12-20 18:11

Én is köszönöm a receptet csuka mamának.megsütöttem életem 1 bejglijét nagyon szép lett alig várom hogy kicsit meghűljön,és kóstolhassak.Én raktam 1kis aszalt vörös áfonyát ,aszalt fügét aszalt szilvát a diósba mivel a mazsolát nem szeretem.Mindjárt ehetem,köszi puszi..

kbcsb
kbcsb Fri, 2015-01-02 02:12

Nagyon szépen köszönöm a receptet! 2. adag sült meg... már csak fél rúd van a diósból! Imádjuk! Boldog új évet!

GABELI THERESIA
GABELI THERESIA Sun, 2014-12-21 10:19

bocsanat veletlenül 100--gr lisztet irtal--en 1kg,,ra gondolok,, jo recept különben--megsütöm

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-12-21 12:18

100dkg-ot irtam, az egyenlo: 1000gr vagy 1kg-val ugye? De semmi baj, csak finom legyen:) kellemes Karacsonyt!

Ejudit10
Ejudit10 Fri, 2014-12-19 09:41

Kedves Veronika!
Tetszik a recepted, a kérdésem az lenne, hogy lehet-e kristálycukrot használni a töltelékhez, a másik, hogy almát lehet-e reszelni a töltelékhez, vagy almával esetleg jobban kirepedne a tészta?

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2014-12-19 14:15

Kedves Judit! Igen lehet kristalycukrot hasznalni a toltelekhez, de az almaval kapcsolatban nem tudok neked tanacsot adni, mivel en meg nem probaltam ugy.
Kellemes Unnepeket!
Veronika

tomanda
tomanda Tue, 2014-01-07 15:34

Legjobb! Legfinibb! Azért is írok ide, hogy jövőre is tudjam, hogy a Te recepted alapján süssek bejglit :) Köszönöm!

drága Jane
drága Jane Fri, 2013-12-27 23:12

Legfinomabb, legszebb bejgli amit valaha ettem! :)
Teljesen random kattintottam erre a receptre, mert a tavalyi (egyben első bejglim nem volt valami jó). Hihetetlen, nem repedt meg, minden simán ment, gyönyörű az egész és isteni finom!
Köszönöm a receptet! :)
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-12-28 00:39

Igazan nagyon orulok, hogy bejott neked ez a recept:)
Nagyon szivesen es Boldog Ujevet Kivanok!

Maribell
Maribell Mon, 2013-12-23 18:50

Ma készítettem el. Tökéletes lett, nem repedt meg! Fele mennyiséget csináltam, mert mi csak a mákosat szeretjük! Üdv. Maria.

Zévi
Zévi Mon, 2013-12-23 11:12

Szia!
Egy egészen ostoba kérdésem lenne. Az hogy meg kenem tojással, mit jelent pontosan? Először a sárgájával, majd pihi után a fehérjével, vagy mint a rántottát, katyvaljam össze a tojást, és azzal kenjem?
Első bejglim lesz... :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-12-23 14:44

Szia! En csak osszekatyvalom es ugy kenem ra, majd pihi utan ujra kenem. Remelem sikerulni fog!…:)

Andrea Aerdna
Andrea Aerdna Sun, 2013-12-22 15:31

Tavaly is ezt sütöttem és "első bejglisként" büszke voltam magamra mert tökéletesre sikerült! Na jó, 1-2 kirepedt de az bele tartozik!
Idén is ezt sütöm!
Sok töltelék, vékony tészta - ez az igazi!:)
Nagy köszönet érte!!!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-12-25 02:29

Nagyon szivesen, orulok, hogy jol bevalt recept lett nalad. Koszonom, hogy megirtad!:)

lukacszsuzsi
lukacszsuzsi Sat, 2013-12-21 23:58

Most megsütöttem.Nagyon szép lett,csak kirepedt az oldala.Nagyon guszta így is.Köszönön a receptet.Miért repedt ki az oldala?

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-12-22 15:31

Nagyon szivesen! Nekem is kirepedt, de engem nem zavar, ugyanis azt hiszem, hogy az az oka, hogy sok benne a toltelek es a cukor. Allitolag azert reped ki, de viszont igy finom,es mi is igy szeretjuk. Koszonom a hozzaszolast!

márti1218
márti1218 / márti1218 Sat, 2018-01-20 08:11

Még melegen érzéssel össze kell nyomni és nem is fog látszani,de legalább nem csak mutatóban van benne töltelék.

kisoka
Kittyke / kisoka Thu, 2013-12-19 09:36

Szia! Érdeklődnék, hogy ha 6 fele veszem a tésztát, akkor mind a hatot kibírom nyújtani jó hosszúra? Mivel összeszeretném fonni a tésztákat, és a töltelék pedig kakaós lenne.

Emília Todorov
Emília Todorov Tue, 2013-12-17 16:29

Köszönöm a receptet, nagyon jól néz ki, ezt fogom megsütni. Annyit változtatok, hogy egy éjszakát hűtőben hagyom pihenni, és vékonyan barack lekvárral kenem meg és rá simítom a tölteléket. Így készítette anyukám is. Üdv. Emília.

b.s.noemi
b.s.noemi / b.s.noemi Wed, 2013-11-20 16:15

Sziasztok!

Csodaszép ez a beigli, szeretném idén karácsonyra megsütni, viszont még sohasem csináltam. A tölteléket hogyan kell összeállítani? Egy picit részletesebben le tudnád írni, hogy melyik összetevő kell melyik ízhez? Nagyon köszönöm!

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-11-21 13:52

En mindket fele toltelekhez szoktam keverni fahajat, citromhejat, vaniliat es lekvart. A makoshoz eperlekvar a jobb es a dioshoz a barack.
A ket fele tolteleket elkeverem kulon-kulon a cukorral es a fuszerekkel, majd a forro tejet raontom, jol elkeverem, megvarom amig kihul es ugy kenem ra a kinyujtott tesztara. Sajnos nem konnyu rakenni, mert ez a massza eleg suru, de nem szabad, hogy higabb legyen, mert akkor konnyen kireped a beigli sutes kozben.
Sok sikert a suteshez! Es nagyon szivesen, remelem tudtam segiteni!

holipa
holipa Wed, 2012-12-26 00:21

Nagyon finom lett, nem repedt szét tökéletes és finom. Én egy kicsivel kevesebb cukrot tettem hozzá és a diós töltelék fele mogyorós volt. Az biztos, hogy máskor is megsütöm. Köszönöm a receptet.

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-12-26 02:29

Nagyon szivesen! Orulok, hogy finom lett. Az biztos, hogy a kinezetre valo siker erdekeben jobb ha kevesebb a cukor benne, de en nem tudom megallni, hogy a cukrot ne adagoljan tul,(nalunk nagyon edesszaju mindenki.):)))

kisskati78
kisskati78 Mon, 2012-12-24 22:09

Én is elkészítettem, igaz a tészta 1 éjszakát pihent a hűtőbe, de nagyon finom lett! Köszönjük a jó receptet! Kellemes ünnepeket!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-12-25 01:06

Nagyon szivesen! Igen, a hosszu pihenes is jot tesz a tesztanak! Kellemes Unnepeket Neked is!

huncutka54
huncutka54 Sun, 2012-12-23 17:12

Üdvözletem! Kérdésem volna most csinálom épp a tésztát,és szinte nem tudom össze dolgozni,pórlik szét,valamiért nem akar össze állni,az adagokat 3 x át néztem és stimmel,mi lehet a baj,köszi a választ,üdv

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-12-24 00:12

Kedves huncutka54! Sajnalom, hogy nem tudok idoben valaszolni, de most van reggel 6 ora nalunk, ugy hogy nem voltam gepkozelben amikor irtal. Csak azt tudtam volna mondani, hogy adj hozza meg egy kis tejet, hogy osszealjon rendesen. Remelem a vegen sikerult osszehozni. Sokszor a lisztektol is fugg, nem mindig kap az ember ugyanolyan minoseget. Udv. Veronika

nomika
Nomika / nomika Sat, 2012-12-22 15:47

A tegnap elkészítettem, életemben először és nagyon jól sikerült. Nem hasadtak ki, rengeteg bennük a töltelék és nagyon finom. Már 1-1 rúddal el is kóstoltunk :) . Baracklekvárom nem volt, így birsalma lekvárt tettem mindkettőbe, amíg jól kenhető tölteléket kaptam. Köszönöm a receptet!

1743
finomliszt 1 kg
vaj 20 dkg
porcukor 8 dkg
élesztő 1 dkg
tojás 3 db
1 tk
tej 2 dl
mák 40 dkg
cukor 40 dkg
sárgabaracklekvár 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
vanília 0.5 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 2 dl
dió 40 dkg
cukor 40 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
vanília 0.5 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 2 dl