Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csuka mama bejglije

Csuka mama bejglije
Csuka mama bejglije
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (83)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a receptet így kaptam az Anyukámtól. Már én is kb. 50 éve ezt sütöm minden karácsonyra és húsvétra.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

ajánlat

Kimondottan édesszájúaknak való, aki nem szereti nagyon édesen, az kevesebb cukorral készítse.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, vajat és a porcukrot elmorzsoljuk.
  2. Az élesztőt megfuttatjuk egy kis tejjel és cukorral, majd közé vegyítjük. Beletesszük a tojást, a sót, és összegyúrjuk.
  3. Hat cipóba osztjuk, és hideg helyen néhány órát pihentetjük.
  4. Hármat töltünk mákkal és hármat diótöltelékkel. A tölteléket 2 dl tejjel leforrázva hidegen kenjük a tésztára.
  5. Tepsibe rakjuk, és tojással megkenve fél órát meleg helyen pihentetjük, majd újra kenjük, és most fél órát hideg helyen tartjuk. Megszurkáljuk.
  6. Előmelegített sütőben 180-190 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 127 185
elküldve: 95
receptkönyvben: 1 214
elkészítve: 111/134
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Csuka mama beigli receptje, mákos bejgli, diós beigli, karácsonyi bejgli

Hozzászólások (83)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erzso83
Erzso83 / erzso83 Fri, 2018-03-30 01:19

A tészta tökéletes, de én nagyon nagyon sokallom a 40 dkg cukrot! 20 dkg-ot tettem bele töltelékenként, és pont jó lett így is. Köszönöm a receptet!

Erzsi60
Erzsi60 Fri, 2017-12-08 17:14

Kedves Csuka mama

Tetszik a bejgli receptje, sajna csak most találtam rá. Ki akarom próbálni, de a tölteléknél félek a tejtől, lehet vízzel csinálni?

magdinka
magdinka Wed, 2016-01-27 20:13

Eddig ez a legjobb recept! Már rengeteg recept alapján készítettem bejgli és ez visz mindent!!! Hálás vagyok érte. Köszönöm

prohanta
prohanta Wed, 2015-12-23 00:08

Erdeklodni szeretnek, hogy milyen vastagra nyujtod ki a tesztat?

Kellemes Karacsonyt!
Anita

bafonisa
bafonisa Sun, 2015-12-20 18:11

Én is köszönöm a receptet csuka mamának.megsütöttem életem 1 bejglijét nagyon szép lett alig várom hogy kicsit meghűljön,és kóstolhassak.Én raktam 1kis aszalt vörös áfonyát ,aszalt fügét aszalt szilvát a diósba mivel a mazsolát nem szeretem.Mindjárt ehetem,köszi puszi..

kbcsb
kbcsb Fri, 2015-01-02 02:12

Nagyon szépen köszönöm a receptet! 2. adag sült meg... már csak fél rúd van a diósból! Imádjuk! Boldog új évet!

GABELI THERESIA
GABELI THERESIA Sun, 2014-12-21 10:19

bocsanat veletlenül 100--gr lisztet irtal--en 1kg,,ra gondolok,, jo recept különben--megsütöm

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-12-21 12:18

100dkg-ot irtam, az egyenlo: 1000gr vagy 1kg-val ugye? De semmi baj, csak finom legyen:) kellemes Karacsonyt!

Ejudit10
Ejudit10 Fri, 2014-12-19 09:41

Kedves Veronika!
Tetszik a recepted, a kérdésem az lenne, hogy lehet-e kristálycukrot használni a töltelékhez, a másik, hogy almát lehet-e reszelni a töltelékhez, vagy almával esetleg jobban kirepedne a tészta?

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2014-12-19 14:15

Kedves Judit! Igen lehet kristalycukrot hasznalni a toltelekhez, de az almaval kapcsolatban nem tudok neked tanacsot adni, mivel en meg nem probaltam ugy.
Kellemes Unnepeket!
Veronika

tomanda
tomanda Tue, 2014-01-07 15:34

Legjobb! Legfinibb! Azért is írok ide, hogy jövőre is tudjam, hogy a Te recepted alapján süssek bejglit :) Köszönöm!

drága Jane
drága Jane Fri, 2013-12-27 23:12

Legfinomabb, legszebb bejgli amit valaha ettem! :)
Teljesen random kattintottam erre a receptre, mert a tavalyi (egyben első bejglim nem volt valami jó). Hihetetlen, nem repedt meg, minden simán ment, gyönyörű az egész és isteni finom!
Köszönöm a receptet! :)
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-12-28 00:39

Igazan nagyon orulok, hogy bejott neked ez a recept:)
Nagyon szivesen es Boldog Ujevet Kivanok!

Maribell
Maribell Mon, 2013-12-23 18:50

Ma készítettem el. Tökéletes lett, nem repedt meg! Fele mennyiséget csináltam, mert mi csak a mákosat szeretjük! Üdv. Maria.

Zévi
Zévi Mon, 2013-12-23 11:12

Szia!
Egy egészen ostoba kérdésem lenne. Az hogy meg kenem tojással, mit jelent pontosan? Először a sárgájával, majd pihi után a fehérjével, vagy mint a rántottát, katyvaljam össze a tojást, és azzal kenjem?
Első bejglim lesz... :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-12-23 14:44

Szia! En csak osszekatyvalom es ugy kenem ra, majd pihi utan ujra kenem. Remelem sikerulni fog!…:)

Andrea Aerdna
Andrea Aerdna Sun, 2013-12-22 15:31

Tavaly is ezt sütöttem és "első bejglisként" büszke voltam magamra mert tökéletesre sikerült! Na jó, 1-2 kirepedt de az bele tartozik!
Idén is ezt sütöm!
Sok töltelék, vékony tészta - ez az igazi!:)
Nagy köszönet érte!!!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-12-25 02:29

Nagyon szivesen, orulok, hogy jol bevalt recept lett nalad. Koszonom, hogy megirtad!:)

lukacszsuzsi
lukacszsuzsi Sat, 2013-12-21 23:58

Most megsütöttem.Nagyon szép lett,csak kirepedt az oldala.Nagyon guszta így is.Köszönön a receptet.Miért repedt ki az oldala?

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-12-22 15:31

Nagyon szivesen! Nekem is kirepedt, de engem nem zavar, ugyanis azt hiszem, hogy az az oka, hogy sok benne a toltelek es a cukor. Allitolag azert reped ki, de viszont igy finom,es mi is igy szeretjuk. Koszonom a hozzaszolast!

márti1218
márti1218 / márti1218 Sat, 2018-01-20 08:11

Még melegen érzéssel össze kell nyomni és nem is fog látszani,de legalább nem csak mutatóban van benne töltelék.

kisoka
Kittyke / kisoka Thu, 2013-12-19 09:36

Szia! Érdeklődnék, hogy ha 6 fele veszem a tésztát, akkor mind a hatot kibírom nyújtani jó hosszúra? Mivel összeszeretném fonni a tésztákat, és a töltelék pedig kakaós lenne.

Emília Todorov
Emília Todorov Tue, 2013-12-17 16:29

Köszönöm a receptet, nagyon jól néz ki, ezt fogom megsütni. Annyit változtatok, hogy egy éjszakát hűtőben hagyom pihenni, és vékonyan barack lekvárral kenem meg és rá simítom a tölteléket. Így készítette anyukám is. Üdv. Emília.

b.s.noemi
b.s.noemi / b.s.noemi Wed, 2013-11-20 16:15

Sziasztok!

Csodaszép ez a beigli, szeretném idén karácsonyra megsütni, viszont még sohasem csináltam. A tölteléket hogyan kell összeállítani? Egy picit részletesebben le tudnád írni, hogy melyik összetevő kell melyik ízhez? Nagyon köszönöm!

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-11-21 13:52

En mindket fele toltelekhez szoktam keverni fahajat, citromhejat, vaniliat es lekvart. A makoshoz eperlekvar a jobb es a dioshoz a barack.
A ket fele tolteleket elkeverem kulon-kulon a cukorral es a fuszerekkel, majd a forro tejet raontom, jol elkeverem, megvarom amig kihul es ugy kenem ra a kinyujtott tesztara. Sajnos nem konnyu rakenni, mert ez a massza eleg suru, de nem szabad, hogy higabb legyen, mert akkor konnyen kireped a beigli sutes kozben.
Sok sikert a suteshez! Es nagyon szivesen, remelem tudtam segiteni!

holipa
holipa Wed, 2012-12-26 00:21

Nagyon finom lett, nem repedt szét tökéletes és finom. Én egy kicsivel kevesebb cukrot tettem hozzá és a diós töltelék fele mogyorós volt. Az biztos, hogy máskor is megsütöm. Köszönöm a receptet.

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-12-26 02:29

Nagyon szivesen! Orulok, hogy finom lett. Az biztos, hogy a kinezetre valo siker erdekeben jobb ha kevesebb a cukor benne, de en nem tudom megallni, hogy a cukrot ne adagoljan tul,(nalunk nagyon edesszaju mindenki.):)))

kisskati78
kisskati78 Mon, 2012-12-24 22:09

Én is elkészítettem, igaz a tészta 1 éjszakát pihent a hűtőbe, de nagyon finom lett! Köszönjük a jó receptet! Kellemes ünnepeket!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-12-25 01:06

Nagyon szivesen! Igen, a hosszu pihenes is jot tesz a tesztanak! Kellemes Unnepeket Neked is!

huncutka54
huncutka54 Sun, 2012-12-23 17:12

Üdvözletem! Kérdésem volna most csinálom épp a tésztát,és szinte nem tudom össze dolgozni,pórlik szét,valamiért nem akar össze állni,az adagokat 3 x át néztem és stimmel,mi lehet a baj,köszi a választ,üdv

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-12-24 00:12

Kedves huncutka54! Sajnalom, hogy nem tudok idoben valaszolni, de most van reggel 6 ora nalunk, ugy hogy nem voltam gepkozelben amikor irtal. Csak azt tudtam volna mondani, hogy adj hozza meg egy kis tejet, hogy osszealjon rendesen. Remelem a vegen sikerult osszehozni. Sokszor a lisztektol is fugg, nem mindig kap az ember ugyanolyan minoseget. Udv. Veronika

nomika
Nomika / nomika Sat, 2012-12-22 15:47

A tegnap elkészítettem, életemben először és nagyon jól sikerült. Nem hasadtak ki, rengeteg bennük a töltelék és nagyon finom. Már 1-1 rúddal el is kóstoltunk :) . Baracklekvárom nem volt, így birsalma lekvárt tettem mindkettőbe, amíg jól kenhető tölteléket kaptam. Köszönöm a receptet!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2012-12-23 00:23

Kedves nomika! Igazan orulok a sikerednek, az nalunk is ugy szokott lenni a kostolgatassal..:) Nagyon ugyes vagy ha ez eleted elso beiglije. A suteshez nem csak szorol-szora leirt recept kell, hanem egg kis fantazia is, es erzek.:) Tovabbi jo keszulodes az unnepre! Udvozollek, Veronika

fioka5
fioka5 Sat, 2012-12-22 13:26

Melyik töltelékbe és mennyi baracklekvár szükséges? A tejet fel kell forralni, mielőtt a töltelékbe öntöm? Mekkora méretű tepsihez 6 rúd a mennyiség? Citromhéj, fahéj mindkét töltelékbe kerüljön? Egész tojással kenjük a tepsiben, vagy csak melyikkel és hányszor?
Picit elnagyoltnak érzem a leírást. Részletesebb leírással garantáltabb az eredmény. Az, aki 60x elkészítette, az érti, az, aki 1x sem, az nem biztos. Üdv.,

1743
finomliszt 1 kg
vaj 20 dkg
porcukor 8 dkg
élesztő 1 dkg
tojás 3 db
1 tk
tej 2 dl
mák 40 dkg
cukor 40 dkg
sárgabaracklekvár 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
vanília 0.5 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 2 dl
dió 40 dkg
cukor 40 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
vanília 0.5 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 2 dl