r
Nosalty Logó

Csokoládés püspökkenyér Inom konyhájából

"Inom"
Csokoládés püspökkenyér Inom konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

876
Kalória
15.2g
Fehérje
152.1g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
70.9g
Víz
120.5g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
86g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2674 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    608.3 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    283.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 3504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

  1. A durvára vágott csokoládét ésdiót1 ek liszttel összekeverjük.
  2. A tojásokat a tejföllel, a porcukorral és a sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a sütőporos lisztet.
  3. Beleforgatjuk az előzőleg beáztatott mazsolát, a kandírozott gyümölcsöt és a dió-csokoládé keveréket.
  4. Vajazott, lisztezett formába tesszük a masszát, majd előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, majd vaníliás porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 155 °C

Az őszi "gyűjtögetési" időszak alkalmával készítettem birsalmasajtot. Olyan jól sikerült elraktároznom, hogy a kandírozott gyümölcsöt most ezzel helyettesítettem. Nagyon jól sikerült.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek