r
Nosalty Logó

Banánkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
shakes
Banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 2545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, és kenjünk ki vajjal vagy béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 10x20 cm-es sütőformát.
  2. Tegyük a banánokat egy tálba, és törjük össze villával őket, amíg teljesen folyós állagúak nem lesznek.
  3. Adjuk hozzá a vajat, a tojást, vaníliakivonatot és a cukrot. Keverjük el alaposan.
  4. Mérjük ki a lisztet, keverjük el benne a sütőport, keményítőt és a sót. Majd szitáljuk a banános keverékre. Keverjük ki alaposan.
  5. Adjuk hozzá a diót és a csokoládét. Lazán keverjük át.
  6. Öntsük a sütőformába, és süssük 1 órán át.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk pár percet a formában hűlni, majd borítsuk ki, helyezzük egy rácsra, és hagyjuk pihenni. A legjobb másnap felvágni, mert akkor nem fog úgy morzsálódni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x20x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 28791
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banánkenyér
shakes 1 recept

Ez egy nagyon bevált, amerikai recept feljavított, metrikus változata. Banánból igen gyakran túlvásároljuk magunkat. Pár darab sokszor megmarad és túlérik. A banánkenyérhez viszont pont ezek a barna héjú, senkinek sem kellő banánok a legjobbak. Ha még a belseje is barnul már, attól lesz csak igazán finom. Ehhez a recepthez nincs szükség mixerre! A takarítás is könnyű. Ha akarsz, akkor mindent összekeverhetsz egyetlen keverőtálban. Én fűszerezni is szoktam. Egy kk. görögszéna-magot, 3 szem szegfűborsot, 3 szegfűszeget és egy darabka fahéjat szárazon megpirítok és porrá őrlöm. A liszthez szoktam hozzáadni egy fél kk. őrölt gyömbérrel és ugyan ennyi korianderrel együtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek