Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupa csokitorta

Csupa csokitorta
Csupa csokitorta
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a tortával nem lehet mellélőni, akkor sem, ha válogatós az ünnepelt, hiszen a csokit csokival mindenki szereti. Elkészítése egyszerű, mégis nagyon mutatós. 

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A 22 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát hagyjuk szabadon, így kevésbé esik majd össze a piskóta.
  2. A tojássárgáját felverjük a cukor felével és a vízzel.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, és addig keverjük tovább a robotgéppel, még kemény hab nem lesz.
  4. A lisztet, a kakaót és a sütőport beleszitáljuk a sárgájába, hozzáadunk egy kanál fehérjét, és azzal együtt kikeverjük.
  5. Fokozatosan adjuk hozzá a fehérjehabot, az első pár adag esetén nem baj, ha törik, csomómentesre keverjük.
  6. Előmelegített sütőben alsó+felső beállításon, légkeverés nélkül 180 fokon 30 percig, majd 170 fokon még 5 percig sütjük.

Krém

  1. A tejszínt és a csokit egy lábosban felolvasztjuk, mielőtt felforrna, levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.
  2. Miután kihűlt, beleszitáljuk a porcukrot, és habosra verjük a robotgéppel.
  3. A három részre vágott piskótát megtöltjük krémmel, megkenjük a tetejét és az oldalát is, de a krém körülbelül negyedét meghagyjuk a formázáshoz. A tortát és a krémet is hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. A háromféle csokival ugyanaz a teendő, külön-külön. Felolvasztjuk a csokoládét mikróban vagy vízgőz felett.
  2. Kiöntjük egy sütőpapírra, majd egy késsel vékonyra kenjük téglalap alakban. A téglalap rövidebbik oldala körülbelül a torta magasságának 1,5-2-szerese legyen. Ezután egy másik sütőpapírral lefedjük az olvadt csokit, és feltekerjük, nem kell, hogy szoros legyen, a lényeg, hogy ne folyjon ki, miközben tekerjük. A három gurigát is hűtőbe tesszük.
  3. Legalább 4 órát pihentetjük a hűtőben, ha még nem keményedett meg a krém és a csoki, akkor tovább. A maradék, most már kemény krémmel tortaformájúra formázzuk a tortát.
  4. A csokigurigákat bátran kitekerjük, az a lényeg, hogy 1-2-3 cm-es oszlopokra törjön. A szép csokidarabokkal körberakjuk a tortát, a maradék összetört csokidarabokkal ízlés szerint a torta közepét díszítjük.
  5. Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, nyáron sajnos gyorsan olvad.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 826
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi24

Mióta szakács: 2020.06.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: belga
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

605
tojás 6 db
cukor 14 dkg
víz 25 ml
1 csipet
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 1 csomag
habtejszín 6 dl
étcsokoládé 20 dkg
porcukor 3 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg