r
Nosalty Logó

Rumos-meggyes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Rumos-meggyes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    307.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1622 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 4187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni habbá, amikor felhabosodik, akkor 3 evőkanál cukorral kémény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk az olajjal, maradék 3 evőkanál kristálycukorral, majd belerakjuk a lisztet.
  2. A kikavart tojássárgájához veszünk ki a habból, fellazítjuk a tésztát, a többi habot apránként forgatjuk a masszába, hogy ne törjön a hab. Egy 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és belesimítjuk.
  3. 180 C előmelegített sütőben 30-35 sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk kihűlni.
  4. A kihűlt tortát vízszintesen három lappá vágjuk. A tortatartóra vagy tányérra rakjuk az első lapot, megkenjük a tejszínes mascarponekrémmel, kirakjuk a rumos meggyel.
  5. Majd a következő lapot rárakjuk és ismét krém és rumos meggy. Végezetül rárakjuk a tetejét. A maradék tejszínt felverjük kemény habbá és egy habzsákba szedjük a díszítéshez.

Krém

  1. Amíg hűl a piskóta, addig a tejszínt felverjük kemény habbá. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral , majd hozzáadjuk apránként a felvert tejszínt és összekeverjük.

Díszítés

  1. A torta bevonásához a csokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk és a torta közepére öntjük. Hagyjuk, hogy lefolyjon az oldalára is. A torta tetejét tejszínhabcsíkokból négyzeteket készítünk, a négyzetek közepébe rakjuk a rumos meggyet és habrózsákkal díszítjük. A kész tortát hűtőbe rajuk legalább 2 órára, hogy a krém és a csokimáz megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1647
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 06.

Receptkategóriák

Rumos-meggyes csokitorta
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek