r
Nosalty Logó

Csokis-tejszínes-nutellás-málnás süti

Alkonyat
Csokis-tejszínes-nutellás-málnás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Krémhez

Tetejére

503
Kalória
7.1g
Fehérje
54.8g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
79.3g
Víz
139g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
38g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Krémhez

Tetejére

Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Krémhez

Tetejére

Összesen 5026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Krémhez

Tetejére

Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    294.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4191.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    547.6 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    793 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1954 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 5026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és félrerakjuk.
  2. A sárgákat a 4 ek vízzel és a cukorral habosra verjük.
  3. A lisztet elkeverjük a keményítővel, kakaóporral, sütőporral. A csokit lereszeljük, és azt is hozzákeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a tojássárgás masszához, és jól összedolgozzuk.
  4. Majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
  5. Egy tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 160°C-on előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
  6. A sütéstől számított 10 perc múlva kivesszük a formából, és hagyjuk hűlni.
  7. A krémhez a tejszínt elkezdjük felverni a vaníliás cukorral, majd mikor félig felvertük, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük
  8. A tésztát vízszintesen kétszer felvágjuk.
  9. A tészta alsó részének tetejét megkenjük a nutella felével (ne sajnáljuk, jó bőven kenjük), rákenjük a tejszínes krémet, jó sűrűn belenyomkodjuk a málna egy részét, és rátesszük a második lapot, ugyanezt megismételjük (nutella, tejszínes krém, bele a málna), majd befedjük a 3. lappal.
  10. A 3. lap tetejét nagyon vékonyan megkenjük a maradék tejszínes krémmel, és instant kakaóport szitálunk rá. (Ha maradt még málnánk, akkor díszíthetjük a tetejét vele.)
  11. Hűtőbe rakjuk dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

A férjem leszedte a már megérett málnáinkat, és azt mondta, valami málnás sütit csináljak. Ez lett belőle, nagyon elégedett volt az eredménnyel.

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek