r
Nosalty Logó

Fondantos tejszíntorta

Nikóka
Fondantos tejszíntorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatortához

Krémhez

Bevonáshoz és díszítéshez

692
Kalória
12.2g
Fehérje
118.4g
Szénhidrátok
18.1g
Zsír
31.2g
Víz
76.5g
Koleszterin
1.3g
Rost
92.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótatortához

Krémhez

Bevonáshoz és díszítéshez

Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótatortához

Krémhez

Bevonáshoz és díszítéshez

Összesen 8302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótatortához

Krémhez

Bevonáshoz és díszítéshez

Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5964 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    2693 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1420.8 g
  • Cukor
    1115 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    375 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 8302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

Piskótatortához

  1. A tortához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  3. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, majd a fehérjehabot.
  4. Megsütjük egy 26 cm-es tortakarikában.
  5. A krémhez a pudingport a vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a felvert hulalát. Ezzel töltjük meg a tortát, kívül is bekenjük vékonyan a krémmel.
  6. 5-6 órára a hűtőbe tesszük.
  7. Ezután a fondanttal beburkoljuk, a maradékból készíthetünk virágokat, ezzel is díszíthetjük tetszés szerint.
  8. A tortabevonót felmelegítjük, majd 2-3 csepp vizet teszünk hozzá, és jól elkeverjük. Zacskóba töltjük, pici lyukat vágunk rá, és ezzel tetszés szerint díszítjük fel, ezután tesszük rá a virágokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ez volt a legelső fondanttal burkolt tortám, amit Betti unokatesóm szülinapjára készítettem még tavaly.

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„Életminőségünk romlásának okai 80%-ban a bélben keresendők" – Interjú Dr....

Negyvennapos nagyböjt, időszakos böjt, étkezési ablakok, diéták, a különböző életmód-programoknak se szeri se száma, az ember hirtelen azt sem tudja, melyikhez kapjon közülük. Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus [SR] és Hadnagy Viktória dietetikus [HV] a Nosaltynak adott interjúban segít, hogy kicsit tisztábban lássunk, de elmondják azt is, tudatosabbak lettünk-e az étkezésünket, életmódunkat illetően, és hogy miért problémás, ha minden bajra gyógyszeres megoldást keresünk.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...