r
Nosalty Logó

Csokis-tejszínes feketeerdő-torta

Debmo
Csokis-tejszínes feketeerdő-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínhab réteghez

A csokiréteghez

833
Kalória
12.6g
Fehérje
131.7g
Szénhidrát
28.8g
Zsír
72.9g
Víz
195.7g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
86.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínhab réteghez

A csokiréteghez

Összesen 833 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínhab réteghez

A csokiréteghez

Összesen 6660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínhab réteghez

A csokiréteghez

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 833 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    230.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6505.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2692 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1053.3 g
  • Cukor
    690 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    583.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2044 micro
Összesen 6660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból piskótát sütünk: a fehérjét külön egy csipet sóval felverjük, a sárgáját a langyos borral és a cukorral összekeverjük. A sárgájához adjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd összekeverve legutoljára adagoljuk hozzá a kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott tortaformába közepes hőmérsékleten megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A meggykrémez először külön választjuk a meggyet és a levét. A pudingporhoz adjuk a meggykrém hozzávalóinál felsorolt összes többi hozzávalót, majd a meggy levével és a vízzel elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a meggyet, de 16 darabot tegyünk félre, vagy áztassuk be jamaikai rumba. A pudingot főzzük meg. Eddigre már legyen kihűlve a tortánk, és legyen három részre vágva.
  3. A tejszínhab-réteghez a szokásos módon verjük alaposan fel a tejszínt a cukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
  4. A csokiréteghez egy tábla csokit gőz fölött a vajjal megolvasztunk, és alufóliára két kupacot öntve szépen kör alakúra simítjuk. A kör átmérője akkora legyen, mint a torta átmérője.
  5. Összeállítás: a kihűlt tortát három részre vágjuk. (Javaslom damil használatát, mert azzal nagyon szépen egyenletesen lehet elvágni. A torta széleit késsel bevágjuk, majd a damilt áthúzva átvágjuk.) A rétegezés során az alsó és a középső rétegre kenjük a meggykrémet, majd rövid hűlés után rátesszük a csokilapot. A meggykrém már ne legyen forró, de annyi hő legyen még benne, hogy a csokilap egy picit ráolvadjon. Ezek után ismét hagyjuk hűlni a tortalapokat.
  6. Ha a torta teljesen kihűlt, akkor mehet rá a felvert tejszínhab. Alsó réteget egy tálcára téve rákenjük a tejszínhab 1/3-át, majd rátesszük a középső réteget, erre is jöhet a tejszín 1/3-a, majd az utolsó tortalap, és legvégül fedjük a maradék tejszínhabbal.
  7. A díszítéshez én még külön felvertem 1/2 liter tejszínhabot, mert így fed tökéletesen, de a díszítést másképp is meg lehet oldani, akkor nem kell még külön tejszín. A díszítés fantázia dolga.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30x8

Egy ismerősöm kért meg, hogy készítsek a lányának születésnapjára feketeerdő-tortát. Sokféle recept kering, de nekem ez a csokis-tejszínes változat az igazi.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek